Cannelloni al forno med svampe og 3 slags ost
Antal: 4 personer
Den friske pasta kan med fordel foldes omkring et lækkert fyld til skønne cannelloni. Top med bredbladet persille, og servér eventuelt med en skål salat og brød.
Det skal du bruge
Cannelloni
- 1 portion pastadej
- Olivenolie
- Flagesalt og peber
Svampefyld
- ½ kg svampe, gerne forskellige slags
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 1 dl hvidvin
- 1 bæger ricotta, ca. 250 g (kan erstattes af fx flødeost naturel)
- Flagesalt og peber
Topping
- 1 dåse cherrytomater
- 1 kugle mozzarella
- 1 lille håndfuld friskrevet parmesanost
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
Cannelloni
- Tilbered pastadejen efter denne opskrift på hjemmelavet pasta.
- kør den derefter igennem maskinen, indtil du har fire lange pastaplader.
- Skær pastaen ud i stykker på ca. 10 x 15 cm.
Svampefyld
- Børst svampene fri for jord, og skær dem i mindre stykker. Pres hvidløget.
- Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg i et par min. Tilsæt hvidvin, og lad det fordampe. Vend ricotta i på panden, til det smelter, smag til med flagesalt og peber, og tag svampene af panden.
- Fordel et par spsk. af fyldet på pladerne.
- Rul eller fold forsigtigt pastaen sammen omkring fyldet.
- Fordel cannelloniene i et smurt ovnfast fad, og top med cherrytomater fra dåse, findelt mozzarella og revet parmesanost.
- Bag cannelloniene i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 min., til pastaen er mør og osten gylden.
Servering
- Skyl persillen, og afdryp den. Top de lune cannelloni med persille, og servér evt. med salat og brød.