Cannelloni al forno med svampe og 3 slags ost

Er du vild med ost og det italienske køkken? Så er denne opskrift helt sikkert noget for dig!

Hjemmelavet cannelloni

Fyldte cannelloni med svampefyld. Baggrunden er af kunstner Sofie Borsting. Keramikfad hjembragt fra Marrakesh, ske fra Artilleriet, hørserviet fra Broste.

© Tia Borgsmidt

Cannelloni al forno med svampe og 3 slags ost

Antal: 4 personer
Den friske pasta kan med fordel foldes omkring et lækkert fyld til skønne cannelloni. Top med bredbladet persille, og servér eventuelt med en skål salat og brød.

Det skal du bruge

Cannelloni

  • 1 portion pastadej
  • Olivenolie
  • Flagesalt og peber

Svampefyld

  • ½ kg svampe, gerne forskellige slags
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 bæger ricotta, ca. 250 g (kan erstattes af fx flødeost naturel)
  • Flagesalt og peber

Topping

  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 lille håndfuld friskrevet parmesanost
  • 1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du

Cannelloni

  • Tilbered pastadejen efter denne opskrift på hjemmelavet pasta.
  • kør den derefter igennem maskinen, indtil du har fire lange pastaplader.
  • Skær pastaen ud i stykker på ca. 10 x 15 cm.

Svampefyld

  • Børst svampene fri for jord, og skær dem i mindre stykker. Pres hvidløget.
  • Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg i et par min. Tilsæt hvidvin, og lad det fordampe. Vend ricotta i på panden, til det smelter, smag til med flagesalt og peber, og tag svampene af panden.
  • Fordel et par spsk. af fyldet på pladerne.
  • Rul eller fold forsigtigt pastaen sammen omkring fyldet.
  • Fordel cannelloniene i et smurt ovnfast fad, og top med cherrytomater fra dåse, findelt mozzarella og revet parmesanost.
  • Bag cannelloniene i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 min., til pastaen er mør og osten gylden.

Servering

  • Skyl persillen, og afdryp den. Top de lune cannelloni med persille, og servér evt. med salat og brød.
Hjemmelavet pasta
© Tia Borgsmidt