Confiterede andelår med cherrytomater, ricotta, rucola og pappardelle

Prøv denne skønne opskrift med hjemmelavet pasta som tilbehør.

Hjemmelavet parpadelle
© Tia Borgsmidt

Pastaen er her tilbehør til de stegte andelår. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramiktallerkener fra The Travelling Band, skærebræt i oliventræ fra Andrea Brugi, kobbergryde privateje.

Confiterede andelår med cherrytomater, ricotta, rucola og pappardelle

Antal: 4 personer
Comfortfood i verdensklasse. De confiterede andelår købes færdige og lunes i ovnen med løg og cherrytomater. Servér med saltet ricotta og et drys rucola til den friske hjemmelavede pasta.

Det skal du bruge

Pappardelle

  • 1 portion pastadej
  • Olivenolie
  • Flagesalt og peber

Confiterede andelår med cherrytomater

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 tsk. oregano
  • 4 confiterede andelår

Topping

  • 100 g ricotta
  • Flagesalt
  • 100 g rucola

Sådan gør du

Pappardelle

  • Tilbered pastaen som beskrevet i opskriften på hjemmelavet pasta.
  • kør den igennem maskinen, indtil du har fire lange pastaplader.
  • Skær pastaen ud i brede bånd på ca. 3 cm med en skarp kniv. Hæng evt. pastaen på et stativ, indtil den skal koges. Så undgår du, at den klistrer sammen.

Confiterede andelår med cherrytomater

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Pres hvidløgene. Pil løget, og skær det i tynde både.
  • Fordel andelårene i et ovnfast fad. Tag lidt af fedtet fra, og smelt det på en pande.
  • Svits løg og hvidløg i andefedtet et kort øjeblik. Tilsæt tomater, og drys med oregano. Ryst panden lidt, og rist det et par min.
  • Kom tomaterne i fadet til andelårene, og lun dem i ovnen i ca. 12 min.
  • Smag ricottaen til med flagesalt. Skyl rucolaen, og slyng den tør.

Pappardelle

  • Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.

Servering

  • Anret pastaen i en skål, og dryp olivenolie over. Krydr med flagesalt og peber. Servér med confiterede andelår toppet med ricotta og rucola.