Lækker italiensk ret med hjemmelavet basilikumspesto. Se opskriften her!
Af
Lone Kjær
— 06. december 2021
Bolognesesauce kan laves på mange måder. Denne er virkelig god. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramikskåle fra Viki Weiland, The Travelling Band og Tavola Mia, bestik vintage
Antal: 4-6 personer Hjemmelavet pasta, hertil min allerbedste bolognese, som er en simreret på oksetykkam serveret med hjemmelavet pesto og parmesanost.
Kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine. Hæng pastaen til tørre, mens du gentager processen og ruller resten af dejen ud.
Ragú alla bolognese
Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skær bladselleriene i små tern.
Varm halvdelen af olien i en stor gryde, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og bladselleri, uden at det tager farve. Tilsæt pancettaen, og steg yderligere et øjeblik. Tag det op af gryden.
Afpuds kødet, og skær det i tern.
Varm nu resten af olien i gryden, og brun kødet lidt ad gangen, så det ikke koger. Kom det brunede kød, løg, hvidløg, pancetta, krydderier, tomater, rødvin og balsamicoeddike i gryden, og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 3 timer, til saucen er kogt godt ind, og kødet er blødt som smør. Smag saucen til med eddike, flagesalt og peber.
Basilikumspesto
Kom ingredienserne til pestoen i en blender, og kør, til du har en grov pesto. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
Fettucine
Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.
Servering
Servér friskkogt fettuccine med ragù og basilikumspesto. Top med lidt frisk basilikum.