Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ragú alla bolognese

Lækker italiensk ret med hjemmelavet basilikumspesto. Se opskriften her!

Hjemmelabet ragout

© Tia Borgsmidt - Bolognesesauce kan laves på mange måder. Denne er virkelig god. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramikskåle fra Viki Weiland, The Travelling Band og Tavola Mia, bestik vintage

Ragú alla bolognese

Antal: 4-6 personer
Hjemmelavet pasta, hertil min allerbedste bolognese, som er en simreret på oksetykkam serveret med hjemmelavet pesto og parmesanost.

Det skal du bruge

Fettucine

  • 1 portion pastadej

Ragú alla bolognese

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 100 g pancetta i tern eller bacon
  • 1 oksetykkam, ca. 1 kg
  • 4 tsk. oregano
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Flagesalt og peber

Basilikumspesto

  • 1 potte basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g saltede mandler
  • 50 g parmesanost
  • 1½ dl olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • Flagesalt
  • Lidt frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

Fettuccine

  • Tilbered pastaen som beskrevet i denne opskrift.
  • Kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine. Hæng pastaen til tørre, mens du gentager processen og ruller resten af dejen ud.

Ragú alla bolognese

  • Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skær bladselleriene i små tern.
  • Varm halvdelen af olien i en stor gryde, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og bladselleri, uden at det tager farve. Tilsæt pancettaen, og steg yderligere et øjeblik. Tag det op af gryden.
  • Afpuds kødet, og skær det i tern.
  • Varm nu resten af olien i gryden, og brun kødet lidt ad gangen, så det ikke koger. Kom det brunede kød, løg, hvidløg, pancetta, krydderier, tomater, rødvin og balsamicoeddike i gryden, og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 3 timer, til saucen er kogt godt ind, og kødet er blødt som smør. Smag saucen til med eddike, flagesalt og peber.

Basilikumspesto

  • Kom ingredienserne til pestoen i en blender, og kør, til du har en grov pesto. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.

Fettucine

  • Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.

Servering

  • Servér friskkogt fettuccine med ragù og basilikumspesto. Top med lidt frisk basilikum.

Håndplukket til dig