Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål

En supernem hjemmelavet tomatsauce på dåsetomater smager forrygende med italiensk krydret pølse og stegt palmekål. Se opskriften her.

Spicy tomatsauce

Palmekål giver denne spicy pasta et grønt løft. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Klinke i lavasten fra Made a Mano, bestik vintage, keramiktallerken fra The Travelling Band.

© Tia Borgsmidt

Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål

Antal: 4 personer
Du kan vælge at lave pappardelle, tagliatelle eller fettuccine til denne ret.

Det skal du bruge

Pasta

  • 1 portion pastadej

Spicy tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. rørsukker
  • Flagesalt og peber
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 stilke palmekål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 italienske salsicciapølser

Sådan gør du

Pasta

  • Tilbered pastadejen efter denne opskrift på hjemmelavet pasta.
  • Kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine. Hæng pastaen til tørre. Gentag processen.
  • Alternativt skæres pastaen ud til pappardelle eller tagliatelle.

Spicy tomatsauce

  • Pil og hak løget. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg med hvidløg og chili. Tilsæt tomater, balsamicoeddike og rørsukker, og lad saucen simre i ca. 5 min. Smag til med flagesalt og peber.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Snit palmekålen. Varm olien på en pande, og rist kålen, til den tager lidt farve og falder lidt sammen.
  • Skær 1 pølse i skiver, og vend den i tomatsaucen.
  • Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.

Salsiccia

  • Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg de 3 pølser i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i ca. 15 min. i ovnen, til de er sprøde.

Servering

  • Vend pastaen med tomatsaucen, og anret i skåle eller tallerkener. Top med palmekål, og drys med pinjekerner.