Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål

En supernem hjemmelavet tomatsauce på dåsetomater smager forrygende med italiensk krydret pølse og stegt palmekål. Se opskriften her.

Spicy tomatsauce
© Tia Borgsmidt

Palmekål giver denne spicy pasta et grønt løft. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Klinke i lavasten fra Made a Mano, bestik vintage, keramiktallerken fra The Travelling Band.

Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål

Antal: 4 personer
Du kan vælge at lave pappardelle, tagliatelle eller fettuccine til denne ret.

Det skal du bruge

Pasta

  • 1 portion pastadej

Spicy tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. rørsukker
  • Flagesalt og peber
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 stilke palmekål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 italienske salsicciapølser

Sådan gør du

Pasta

  • Tilbered pastadejen efter denne opskrift på hjemmelavet pasta.
  • Kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine. Hæng pastaen til tørre. Gentag processen.
  • Alternativt skæres pastaen ud til pappardelle eller tagliatelle.

Spicy tomatsauce

  • Pil og hak løget. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg med hvidløg og chili. Tilsæt tomater, balsamicoeddike og rørsukker, og lad saucen simre i ca. 5 min. Smag til med flagesalt og peber.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Snit palmekålen. Varm olien på en pande, og rist kålen, til den tager lidt farve og falder lidt sammen.
  • Skær 1 pølse i skiver, og vend den i tomatsaucen.
  • Sæt en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoger, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.

Salsiccia

  • Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg de 3 pølser i et ovnfast fad med bagepapir, og steg dem i ca. 15 min. i ovnen, til de er sprøde.

Servering

  • Vend pastaen med tomatsaucen, og anret i skåle eller tallerkener. Top med palmekål, og drys med pinjekerner.