10 nemme forretter på under 20 minutter

Forretter, der er nemme og hurtige at lave, er ofte de bedste. Her er 10 lækre forretter, som aldrig slår fejl.

nemme forretter nem Carpaccio
© Anders Schønnemann

Skal du hurtigt bakse en forret sammen, så du i stedet kan koncentrere dig om hovedretten? Eller vil du bare gerne have tid og overskud til at være ordentligt sammen med dine gæster uden at blive for stresset? Så finder du her 10 nemme forretter, som ingen knækker halsen på.

Mange af disse forretter er klassiske hors d'oeuvrer, som du helt sikkert kender I forvejen. Men måske kunne du ikke lige komme på dem, da du skulle lægge menuen. Scroll dig igennem de 10 nemme forretter, hver med deres lille, lækre twist - så har du hurtigt forretten til middagen på plads.

Carpaccio med rå artiskoksalat

Carpaccio er altid et hit. Den skal stå et stykke tid i køleskabet, men selve tilberedningen tager kun få minutter. I denne Carpaccio har retten fået et lækkert twist med artiskok, hvidløg og persille.

nem forret suppe forret med muslinger
© Anders Schønnemann

Nem forret med muslinger

Vi er mange som elsker muslinger – på mange forskellige måder. Men det er også en dyr spise, så at servere som en spændende og nem forret er en god idé. For eksempel denne majssuppe med muslinger. Du finder opskriften her.

nem forret med grillede rejer
© Lars Ranek

Skøn forret med grillede rejer

Grillede rejer kan både laves på havegrillen og på grillpanden - og spar endelig ikke på krydderierne! Tjek denne meget lettilgængelige opskrift på grillede spydrejer her.

nem forret med pillede rejer
© Anders Schønnemann

Flere rejer til forret

Rejer til forret er og bliver bare en af de bedste af slagsen. Denne opskrif på pillede reje med myntedressing og snirklede, sprøde ærteskud er både nem og lækker. Find opskriften her.

Hvide asparges med fjordrejer
© Anders Schønnemann og Lone Kjær

Nem forret med asparges

Hvide asparges er så fine og delikate, at de kan bruges som attraktionen i mange forskellige nemme forretter. Her er en hurtig forret med fjordrejer sammen med de hvide asparges + brunet estragon-smør.

nem forret avocado suppe med asparges
© Anders Schønnemann

Avocadosuppe

Er det noget du har hørt om før? Det smager virkelig lækkert, og så er det en fantastisk forret. Du finder opskriften her.

Fiskesuppe som nem forret
© Anders Schønnemann og Maria Meldgaard

Nem fiskesuppe

En suppe kan i den grad også være en forret. Her er det en en opskrift på en lille hurtig fiskesuppe med bacon og delikate små smagssensationer i form af blandt andetdild og spidskommen. Find opskriften her.

Dadler i bacon
© Anders Schønnemann og Maria Meldgaard

Tapas-klassiker til forret

Dadler med røget skinke med en tandstik igennem er en af de mest ikoniske spanske tapas. Her er i denne dadler i svøb er skinken udskiftet med bacon og smagen accentueret med mandler og dild.

Suppe med asparges og rejer
© maaltid.nu

En nem og slankende forret

Du kan også lave en enkel suppe som forret, når du det bare er til dig selv eller din familie. Denne suppe med asparges og rejer er oven i købet både sund, nærende og slankende.

Koldrøget laks med sprøde nødder
© Mads Nybro / Pia Enghild

Forret med røget laks

Laks er også perfekt til forretter. Her er det koldrøget laks med blandt andet ristede nødder og friskost.

nem forret med rejer og salat
© Anders Schønnemann

Frisk forret

Hver af de tre kerneingredienser i denne nemme forret med avocado, rejer og mango er en snack i sig selv. Som et trekløver passer de tre ting oven i købet perfekt med hinanden. Tilberedningen tager desuden ingen tid. Så hvis dette ikke er en nem forret, så ved vi ikke hvad.