
Koldrøget laks med rørt friskost og sprøde nødder
Begynd julemiddagen blidt med en let og alligevel julet forret.
AfMads Nybro
Koldrøget laks med rørt friskost og sprøde nødder
Opskrift til 4 personer
Rørt friskost
Det skal du bruge:
- friskost 100 g, fx ricotta eller Buko naturel
- piskefløde 2 spsk., sødmælk kan også bruges
- dijonsennep 1 tsk.
- fint salt 1 nip
- paranøddekerner 50 g
- valnøddekerner 25 g
- æble 1 stk., gerne elstar eller ingridmarie
- smør 10 g
- cornichoner 6 stk., grofthakkede
- koldrøget laks 4 store, tynde skiver
Det skal du gøre:
- Rør friskost med fløde, sennep og salt.
- Hak nødderne groft, og skær det uskrællede æble i ca. 1 cm store tern.
- Lad smørret blive gyldent i en pande, og rist nødderne ved jævn varme heri i et par minutter.
- Træk panden af varmen, si smørret fra, og vend de ristede nødder sammen med de hakkede cornichoner og æbleternene.
- Læg en god spsk. rørt friskost på hver tallerken, og fold en skive røget laks ved siden af.
- Strø til sidst blandingen af nødder, cornichoner og æbletern henover, og servér.
Julebordet er dækket med benporcelæn fra Dibbern, Bernadotte-bestik fra Georg Jensen og originale glas fra Holmegaard. Dugen i den smukke støvblå nuance er Fanny Aronsens tekstil Delling.