© Pia Enghild

Koldrøget laks med rørt friskost og sprøde nødder

Begynd julemiddagen blidt med en let og alligevel julet forret.

Koldrøget laks med rørt friskost og sprøde nødder

Opskrift til 4 personer

Rørt friskost

Det skal du bruge:

  • friskost 100 g, fx ricotta eller Buko naturel
  • piskefløde 2 spsk., sødmælk kan også bruges
  • dijonsennep 1 tsk.
  • fint salt 1 nip
  • paranøddekerner 50 g
  • valnøddekerner 25 g
  • æble 1 stk., gerne elstar eller ingridmarie
  • smør 10 g
  • cornichoner 6 stk., grofthakkede
  • koldrøget laks 4 store, tynde skiver

Det skal du gøre:

  1. Rør friskost med fløde, sennep og salt.
  2. Hak nødderne groft, og skær det uskrællede æble i ca. 1 cm store tern.
  3. Lad smørret blive gyldent i en pande, og rist nødderne ved jævn varme heri i et par minutter.
  4. Træk panden af varmen, si smørret fra, og vend de ristede nødder sammen med de hakkede cornichoner og æbleternene.
  5. Læg en god spsk. rørt friskost på hver tallerken, og fold en skive røget laks ved siden af.
  6. Strø til sidst blandingen af nødder, cornichoner og æbletern henover, og servér.

Julebordet er dækket med benporcelæn fra Dibbern, Bernadotte-bestik fra Georg Jensen og originale glas fra Holmegaard. Dugen i den smukke støvblå nuance er Fanny Aronsens tekstil Delling.