Carpaccio med rå artiskoksalat
© Anders Schønnemann

Carpaccio med rå artiskoksalat

En anderledes og lidt friskere opskrift på carpaccio. Vi lod parmesanosten blive i køleskabet denne gang, men den kan sagtens indgå, hvis du har lyst til det.

Carpaccio med rå artiskoksalat

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • oksefilet 300 g eller mørbrad i bladtynde skiver
  • artiskokker 2, friske

Dressing

Det skal du bruge:

  • olivenolie 6 spsk
  • citronsaft 2 spsk.
  • hvidløg 1 fed, finthakket
  • persille 2 spsk., friskhakket
  • salt og peber

Det skal du gøre:

  1. Fordel kødet på et fad eller fire tallerkener.
  2. Bland dressingen sammen.
  3. Skær eller pil bladene af artiskokken.
  4. Skær den øverste halvdel fra.
  5. Skær nu rundt om artiskokken, indtil du har den rene bund.
  6. Skær bunden i bladtynde skiver.
  7. Vend med dressingen.
  8. Fordel artiskokker og dressing over kødet.
  9. Drys med salt og peber.

Tip: Bestil kødet hos din slagter, eller frys et stykke mørbrad, indtil det er relativt hårdt. Så kan du selv skære tynde skiver med en god kniv.