
Carpaccio med rå artiskoksalat
En anderledes og lidt friskere opskrift på carpaccio. Vi lod parmesanosten blive i køleskabet denne gang, men den kan sagtens indgå, hvis du har lyst til det.
AfMaria Meldgaard
Carpaccio med rå artiskoksalat
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- oksefilet 300 g eller mørbrad i bladtynde skiver
- artiskokker 2, friske
Dressing
Det skal du bruge:
- olivenolie 6 spsk
- citronsaft 2 spsk.
- hvidløg 1 fed, finthakket
- persille 2 spsk., friskhakket
- salt og peber
Det skal du gøre:
- Fordel kødet på et fad eller fire tallerkener.
- Bland dressingen sammen.
- Skær eller pil bladene af artiskokken.
- Skær den øverste halvdel fra.
- Skær nu rundt om artiskokken, indtil du har den rene bund.
- Skær bunden i bladtynde skiver.
- Vend med dressingen.
- Fordel artiskokker og dressing over kødet.
- Drys med salt og peber.
Tip: Bestil kødet hos din slagter, eller frys et stykke mørbrad, indtil det er relativt hårdt. Så kan du selv skære tynde skiver med en god kniv.