
Grillede scampirejer med mynte-persille-pesto
Grillede scampirejer på spyd varsler om et grillmåltid ud over det sædvanlige...
AfMette Blomsterberg
Grillede scampirejer med mynte-persille-pesto
Opskrift til 4 personer
Rejespyd
Det skal du bruge:
- træspyd 4 stk., husk at lægge dem i koldt vandt i to timer inden brug.
- store scampirejer 12 stk. med skal
- salt og peber
- bredbladet persille til pynt
Mynte-persille-pesto
Det skal du bruge:
- frisk mynte 1 håndfuld blade
- bredbladet persille 1 håndfuld blade
- citron ½ stk., saften herfra
- pinjekerner 1 spsk.
- parmesan 1 spsk., revet
- olivenolie 1 dl
- salt 1 tsk.
- friskkværnet peber
Mynte-persille-pesto
Det skal du gøre:
Blend alle ingredienserne, og smag evt. til med lidt mere salt.
Rejespyd
Det skal du gøre:
- Pil scampirejerne, men bevar halen. Fjern tarmen ved at skære et lille snit fra halen og op langs ryggen.
- Sæt rejerne tæt sammen midt på de gennemvædede træspyd, og krydr med salt og peber på begge sider.
- Læg en stribe af dobbelt staniol under den blottede del af pindene for at undgå, at de brænder på grillen.
- Grill rejerne kort, men så længe, at kødet bliver rødt og hvidt.
- Fyld fire små skåle med pesto, læg rejespydene over og en kvist bredbladet persille ved som pynt.
- Servér med godt brød til.