© Lars Ranek

Grillede scampirejer med mynte-persille-pesto

Grillede scampirejer på spyd varsler om et grillmåltid ud over det sædvanlige...

Grillede scampirejer med mynte-persille-pesto

Opskrift til 4 personer

Rejespyd

Det skal du bruge:

  • træspyd 4 stk., husk at lægge dem i koldt vandt i to timer inden brug.
  • store scampirejer 12 stk. med skal
  • salt og peber
  • bredbladet persille til pynt

Mynte-persille-pesto

Det skal du bruge:

  • frisk mynte 1 håndfuld blade
  • bredbladet persille 1 håndfuld blade
  • citron ½ stk., saften herfra
  • pinjekerner 1 spsk.
  • parmesan 1 spsk., revet
  • olivenolie 1 dl
  • salt 1 tsk.
  • friskkværnet peber

Mynte-persille-pesto

Det skal du gøre:

Blend alle ingredienserne, og smag evt. til med lidt mere salt.

Rejespyd

Det skal du gøre:

  1. Pil scampirejerne, men bevar halen. Fjern tarmen ved at skære et lille snit fra halen og op langs ryggen.
  2. Sæt rejerne tæt sammen midt på de gennemvædede træspyd, og krydr med salt og peber på begge sider.
  3. Læg en stribe af dobbelt staniol under den blottede del af pindene for at undgå, at de brænder på grillen.
  4. Grill rejerne kort, men så længe, at kødet bliver rødt og hvidt.
  5. Fyld fire små skåle med pesto, læg rejespydene over og en kvist bredbladet persille ved som pynt.
  6. Servér med godt brød til.