© Anders Schønnemann

Asparges og avocadosuppe on the side

Den smukke og cremede avocadosuppe smages til med lidt Muscat d ́Alsace, som også er et godt valg som vin til retten.

Asparges og avocadosuppe on the side

Vi serverer suppe i en lille skål ved siden af tallerkenen med asparges - det giver øjnene lidt ekstra at dvæle ved. Grønne og hvide asparges koges perfekt al dente og serveres med en anelse peberrod og dild. Vinforslag: Muscat d ́Alsace

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • avocado
  • 1 stor citron
  • hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 4 dl piskefløde
  • Muscat d ́Alsace
  • salt og peber
  • hvide asparges
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt peberrod
  • et stykke dild

Det skal du gøre:

  1. Tag avocadokødet ud af skallen og kom det i en blender.
  2. Dryp straks lidt citronsaft over, så det ikke tager farve.
  3. Kom kogende bouillon og fløde på, og blend mosen jævn.
  4. Smag til med vin, salt og peber og måske lidt mere citronsaft.
  5. Justér konsistensen med kogt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
  6. Skræl de hvide asparges, og kog dem møre, men ikke bløde, i letsaltet vand. Mærk efter 4 min.
  7. Skær den nederste trævlede ende af de grønne asparges fra, og kog dem møre. Mærk efter 1 min.
  8. Afdryp aspargeserne, og anret på tallerkener. Høvl lidt peberrod over aspargeserne, og drys dild herpå. Servér den lune suppe i små skåle ved siden af tallerkenerne.