
Asparges og avocadosuppe on the side
Den smukke og cremede avocadosuppe smages til med lidt Muscat d ́Alsace, som også er et godt valg som vin til retten.
AfMaria Meldgaard
Asparges og avocadosuppe on the side
Vi serverer suppe i en lille skål ved siden af tallerkenen med asparges - det giver øjnene lidt ekstra at dvæle ved. Grønne og hvide asparges koges perfekt al dente og serveres med en anelse peberrod og dild. Vinforslag: Muscat d ́Alsace
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- avocado
- 1 stor citron
- hønse- eller grøntsagsbouillon
- 4 dl piskefløde
- Muscat d ́Alsace
- salt og peber
- hvide asparges
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt peberrod
- et stykke dild
Det skal du gøre:
- Tag avocadokødet ud af skallen og kom det i en blender.
- Dryp straks lidt citronsaft over, så det ikke tager farve.
- Kom kogende bouillon og fløde på, og blend mosen jævn.
- Smag til med vin, salt og peber og måske lidt mere citronsaft.
- Justér konsistensen med kogt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
- Skræl de hvide asparges, og kog dem møre, men ikke bløde, i letsaltet vand. Mærk efter 4 min.
- Skær den nederste trævlede ende af de grønne asparges fra, og kog dem møre. Mærk efter 1 min.
- Afdryp aspargeserne, og anret på tallerkener. Høvl lidt peberrod over aspargeserne, og drys dild herpå. Servér den lune suppe i små skåle ved siden af tallerkenerne.