6 lækre lagkager, der får tænderne til at løbe i vand

Hvis du skal forkæle dine gæster, er en lækker lagkage et sikkert hit. Vi har samlet 6 lagkageopskrifter, så du kan finde den helt rigtige, uanset om du er til chokolade, is, marengs eller jordbær.

Islagkage med bær

En islagkage tager lidt tid at lave – mest fordi du skal vente på, at hvert enkelt lag skal fryses, men det er tiden værd. Denne lagkage har tre lag med smag af blåbær, hindbær og jordbær.

© Stine Christiansen

Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær

Man kan ikke blive andet end i godt humør af denne farverige islagkage – og så kan den jo laves flere dage i forvejen!

Du finder opskriften her

Chokolade og marengs lagkage med passionsfrugtskum
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokolademarengskage med passionsfrugtskum

De lækreste bunde med cremet lagkagefyld. Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.

Du finder opskriften her

Othello lagkage i en moderne version
© Lars Ranek

Den klassiske Othello lagkage i nye klæder

Hvis du er på jagt efter en lagkage, som virkelig udstråler fest og farver, så har du fundet den rette her

Ditte Julie fra Den Store Bagedyst deler her sin opskrift på et festfyrværkeri af en Othello lagkage med kagecreme, kirsebær/portvinssylt og den flotteste glaze. Det er en svær opskrift, men hvis du er øvet i et køkken er det det hele værd.

Svampet chokoladelagkage med kaffe, whisky og røg
© Atelier Ea / Camilla Drost

Svampet og fyldig chokoladekage med kaffe, røg og whisky

Du går aldrig galt i byen med en god chokoladelagkage, og denne overdådige lagkage i fire lag med svampede chokoladebunde, røget chokoladecreme og whiskykaramelsauce er et fantastisk bud.

Chokoladecremen får den røgede smagsnuance fra Lapsang Souchong-teblade, og karamelsaucen binder lagkagen sammen med sød karamel, god bourbon og en lille knivspids salt.

Find vores faste blogger Atelier Eas bedste opskrift på lagkage med chokolade her

Dessertlagkage med rabarber og portvin
© Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Dessertlagkage med rabarber og portvin

En gammeldags lagkage er den perfekte dessert til en rigtig fødselsdagsmiddag – eller andre fejringer. Den er fyldt med vaniljecreme og rabarberkompot, og samles af de lækreste sukkerbrødsbunde.

Har du ikke rabarber i fryseren, så fås de i velassorterede supermarkeder på frost. Alternativt kan du bruge hindbær i stedet.

Find opskriften her

Islagkage med kokos og jordbær
© Anders Schønnemann

Islagkage med kokos og jordbær

Denne islagkage med kokos og jordbær er nem og hurtig at lave aftenen før, og den lækre kokosiscreme får lidt modspil af de friske jordbær og rommen, der giver lidt dybde i smagen.

Du skal blot piske flødeskum med kokos, citrusskal og kondenseret mælk, lægge lagkagen sammen, og så skal den i fryseren natten over.

Prøv den her

LÆS OGSÅ