5 opskrifter på de sprødeste brunkager

Brunkager er et must til jul! Her får du 5 opskrifter på de lækreste brunkager i både klassiske og moderne versioner.

En historisk småkage

De lækre knasende brunkager går historisk helt tilbage til middelalderen, hvor man kaldte dem peberkager. Dengang var peber en nyttig ingrediens til at konservere mad, så det kunne holde i længere tid. Senere fik peberkagen sit navn, som vi kender det i dag, brunkagen, og det har siden da været en juletradition at bage brunkager til jul.

Vi har samlet et udpluk opskrifter på de lækreste, hjemmebagte brunkager. Er du mest til god, gammeldags og traditionel julebagning, så prøv vores klassiske opskrifter. Har du derimod lyst til at udfordre dine bageskills og prøve nye og alternative opskrifter, så giv dig i kast med vores opskrifter på brunkager i helt anderledes former.

Vi kan garantere, at dit hjem kommer til at dufte både brunt og brændt!

Glædelig jul og god bagning.

Brunkager med god smag.
© Anders Schønnemann

Fyldige brunkager med et moderne twist

Denne eksklusive opskrift på brunkager er en ægte juleopskrift. Du skal nemlig bruge flere ingredienser, som hører julen til. Det er blandt andet pomerans, sukat, nellike, kanel og mandler.

Du finder opskriften på de fyldige brunkager her.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Julesmåkager med snefnug

Disse fine brunkager med snefnug er lavet af Ditte Julie Jensen, som deltog i Den Store Bagedyst i 2015. Småkagerne er pyntet med de fineste snefnug, så de bliver en hel juledekoration i sig selv. Du kan bruge billedet som inspiration, når du dekorerer kagerne.

Se opskriften på julesmåkagerne her.

Brunkagesticks.
© Tia Borgsmidt

Sprøde brunkagesticks

Disse brunkager er lavet af en lækker sirupsagtig dej. Det er den anderledes og atypiske form, der gør brunkagerne specielle. Inviter venner eller familie til julehygge med brunkagesticks og en varm kop gløgg.

Du finder opskriften på brunkagesticks her.

LÆS OGSÅ

Klassiske brunkager.
© alvarez

Klassiske brunkager

De klassiske brunkager kommer man ikke udenom til jul. De får hjemmet til at dufte dejligt af hjemmebag, hvilket skaber ægte julestemning. Opskriften er god til børn, da man nemt kan skære dejen ud med juleforme og derefter dekorere småkagerne med glasur i alverdens farver!

Se opskriften på de klassiske brunkager her.

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov.
© Stine Christiansen

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov

Denne brunkage-cheesecakeopskrift har du sandsynligvis aldrig prøvet før. Den er perfekt til de ægte brunkageentusiaster. Kagen kan laves dagen før og er god at servere til et julegilde.

Så hvis du gerne vil imponere gæsterne med en rigtig julekage, så prøv opskriften på brunkage-cheesecaken her.

Har du planer om den helt store julebagedag, hvor du også bager andet end brunkager, så læs vores artikel med 15 opskrifter på de bedste julesmåkager og lad dig inspirere her.

LÆS OGSÅ