Vi har samlet de bedste gløgg på markedet

...Og fortæller dig, hvordan du selv laver det i bedste Meyer og Blomsterberg stil.

gløgg opskrift hvid gløgg julegløgg opskrifter hjemmelavet gløgg glas

© Alice Donovan Rouse / Unsplash

Gløgg er ofte krydret og meget smagfuld, og den hjertevarmende drik både smager og dufter af jul. Så hvis du mangler lidt at lune dig på i de kolde vintermåneder, så læs med her. Du får inspiration til, hvor du køber den bedste gløgg, og opskrifter på hvordan du selv laver den fra bunden.

Klar til servering

© Vildmedvin.dk

Lækker gløgg behøver ikke nødvendigvis tage lang tid...

Blossas Trestjärnig Cognac har en dejlig smag af nødder og nelliker samt cognac og rosiner. Gløggen skal serveres dampende, og er lækker med mandler og rosiner i.

Blossa 17 har hentet smagsinspiration fra det varme Indien, og indeholder solmoden mango krydret med spidskommen og en smule chili til rigtig at give varme. Gløggen serveres dampende varm.

Gløgg ekstrakt til de travle

© Meyers / Nicolas Vahé

Nicholas Vahé har lavet en skøn gløgg ekstrakt. Opvarm den langsomt med 1-2 flasker rødvin (må ikke koge), og tilsæt efterfølende hakkede mandler og rosiner. Traditionelt og hjertevarmende.

En anden traditionel gløggekstrakt til de travle, er Meyers røde gløgg. Men en smag af stevnskirsebær, kanel, anis og nelliker, er det en rigtig traditionel rød julegløgg.

Meyers Æblegløgg

© Anders Schønnemann

Utraditionel, alkoholfri og frisk æblegløgg

6-8 glas

Det skal du bruge:

  • 2 æbler
  • 2-3 spsk. æbleeddike
  • 1 liter god æblemost
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 3 hele sorte peberkorn
  • 1 kardemommekapsel
  • 1 skive frisk ingefær (½ cm)
  • 1 kanelstang
  • 2 nelliker
  • 40 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

  • Skær det ene æble ud i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier.
  • Sæt gryden på komfuret og kog den op.
  • Så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time, så den kan tage smag af alle krydderierne.
  • Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen.
  • Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rive lidt på den fine side af et rivejern og så presse det imellem to skeer, så det kun er den rene, stærke ingefærsaft, der ryger i gløggen).
  • Skær det sidste æble i kvarter, befri det for kernehus og skærfrugtkødet i bittesmå tern.
  • Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefaste glas og hæld den varme gløgg oveni.
  • Server straks!

Se flere skønne opskrifter fra Claus Meyer her.

Krydret gløgg af Mette Blomsterberg

© Lars Ranek

Traditionel og smagfuld julegløgg

Giver ca. 8 dl

Det skal du bruge:

  • ½ usprøjtet appelsin
  • 2 hele kanelstænger
  • 2 laurbærblade
  • 2 stjerneanis
  • ½ tsk hel sort peber
  • ½ spsk hel allehånde
  • ½ spsk hele nelliker
  • ½ tsk hel kardemomme
  • 30 g brun farin
  • 2½ dl vand
  • 1 flaske rødvin
  • mandelsplitter
  • rosiner

Sådan gør du:

  • Vask appelsinen og skær den i grove stykker.
  • Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand i en kasserolle.
  • Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 minutter under låg.
  • Tag kasserollen af varmen og lad det trække i ca. 2 timer.
  • Sigt hele herligheden over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 grader.
  • Kom mandler og rosiner i glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte brunkager til.

Få inspiration til andre lækre julesnacks af Mette Blomsterberg. Se de mange opskrifter her.

Relaterede Artikler