Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sprøde brunkagesticks

Elsker du julekager? Så prøv julens populære brunkage i en anderledes form.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - Brunkagesticks har den dejlige smag af krydret brunkagedej. Kagedåse og julestjerne privateje, lille skål fra House Doctor, hørserviet fra Broste Copenhagen.

Brunkagesticks

Ca. 80 stk.

Elsker du brunkager, så skal du næsten prøve de her lækre, sprøde stænger. Jeg laver dem på en sirupsagtig dej med krydderi, så de smager lidt som brunkager.

Det skal du bruge:

  • 100 g mandler
  • 100 g sukat og pomerans
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 1⁄2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. lunkent vand
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Kom mandler, sukat og pomerans i en blender, og kør, til det er finthakket.
  2. Kom smør, sukker og sirup i en gryde, og lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Det skal ikke koge.
  3. Tag gryden af varmen, og rør nu nødder, sukat, pomerans og alle krydderier i. Lad det afkøle til fingervarmt.
  4. Rør potaske med vand, og kom det i dejen sammen med hvedemel, der røres i lidt ad gangen, indtil du har en sammenhængende dej.
  5. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir, så det bliver fladt til ca. 5 mm’s tykkelse.
  6. Fjern bagepapiret, og pak forsigtigt de to dejstykker ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl til næste dag.
  7. Tag dejen ud af køleskabet, og skær hvert stykke ud i stænger på ca. 5 mm’s tykkelse.
  8. Læg dem forsigtigt med afstand på bageplader med bagepapir, og bag dem ved 175° varmluft i ca. 10 min.

Relaterede Artikler