Opskrifter: mad fra naturen © Tia Borgsmidt

6 opskrifter: Spis dig mæt i mad fra naturens vilde spisekammer

Kig med, og lad dig inspirere til at nyde den spiselige natur både ude og derhjemme.

Foccacia
© Tia Borgsmidt

De unge strandkålsskud smager krydret, og jo større bladene bliver, des mere bitre er de i smagen. Man kan fjerne lidt af den bitre smag, hvis de dampes/koges, men personligt synes vi ikke, det er nødvendigt. Her har vi brugt dem på et dejligt focacciabrød.

Grøn foccacia

Gå på jagt efter strandkål (brug salturt eller grønkålsskud, hvis du ikke lige kan finde dem), og top et hjemmebagt focacciabrød med dine smukke fund.

Steaksalad
© Tia Borgsmidt

En salat med strimler af oksekød mætter – her med strimler af strandkål.

Steak salad med stegt kål, ramsløg og kartofler

Miks gerne flere typer kål, og hvis du finder strandkål, så brug den gerne.

Salaten er dejlig mættende med en pikant smag af ramsløg. Den kan også serveres uden kød.

Kulmule med stegte svampe
© Tia Borgsmidt

Svampe kan de virkelig dygtige jægere finde hele året, men der er flest at finde i sommeren og efteråret. Her har vi brugt dagens fangst til kulmule.

Kulmule med stegte svampe og kålskud

Midt på sommeren og frem til efteråret finder du masser af svampe i skovbunden. Brug en guide, hvis du er i tvivl om, hvilke svampe der er giftige, og hvilke der må spises.

I denne opskrift har vi brugt dagens fangst til kulmule.

Fuldkornspizza
© Tia Borgsmidt

Små minipizzaer, perfekte til picnickurven eller til haveselskabet.

Minipizza med gedeost, sprøde græskarkerner og strandkål

Minipizzaer med gedeost og sprøde græskarkerner smager godt helt nybagte fra ovnen, men er også gode i picnickurven til stranden.

Mælkebøttesalat
© Tia Borgsmidt

Især i forårsmånederne kan man med stor held finde små skud, som giver dyb smag til salatskålen. Spæde mælkebøtteblade, brændenælder (blanchér dem ...) eller friske skud af skvalderkål.

Mælkebøttesalat med skvalderkål, brombær og blåskimmel

Smuk, let, lækker og utrolig velsmagende salat, som næsten er rent ukrudt.

Find opskriften her

Grillede majs
© Tia Borgsmidt

Urtesmør tilfører de friskgrillede majskolber masser af smag.

Grillede majs med urtesmør og kløver

Kom sæsonens majs på grillen, og servér med urtesmør. Græsplænens fine kløvere er smukke som pynt, men bør ikke indtages i for store mængder.

Urtesmør smager også lækkert til grillede asparges, dampet spidskål eller et stykke stegt fisk eller kylling.

Opskrifter sommermad
© Tia Borgsmidt

Langs stenede strande vokser de store og iøjnefaldende strandkål. Fra slutningen af maj sankes strandkålsskuddene, inden de springer i blomst.

Opskrifter: mad fra naturen
© Tia Borgsmidt

LÆS OGSÅ