Steak-salat med stegt kål, ramsløg og kartofler

En salat med strimler af oksekød mætter – her med strimler af strandkål.

Steak salat © Tia Borgsmidt

Steak salad med stegt kål, ramsløg og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Steak

  • 1 oksebøffer
  • flagesalt og peber

Stegt kål

  • ½ Bundt palmekål
  • 50 g strandkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • 5 g smør
  • ½ tsk. stødt fennikel
  • flagesalt og peber
  • 200 g kogte kartofler
  • 5 ramsløgsblade
  • skovsyre

Sådan gør du

Steak

  1. Krydr bøfferne med salt og peber, og grill dem i ca. 3 min. på hver side.
  1. Sæt kødet til side.

Stegt kål

  1. Skyl de to slags kål, og del i mindre stykker.
  1. Varm olie og smør på en stor pande.
  1. Tilsæt fennikel, og rist kålen ved høj varme 3-5 min., mens du ryster godt i panden.
  1. Steg, til kålen falder lidt sammen.
  1. Krydr med flagesalt, og tag kålen af panden.
  1. Skær kartoflerne i skiver.
  1. Skyl og hak ramsløg.
  1. Anret kålen på et fad med kartofler, ramsløg og kød skåret i skiver.
  1. Top med skovsyre.

I stedet for skovsyre kan du bruge andre urter, som fx timian.