Gå på svampejagt: Kulmule med stegte svampe og kålskud

Svampe kan de virkelig dygtige jægere finde hele året, men der er flest at finde i sommeren og efteråret. Her har vi brugt dagens fangst til kulmule.

© Tia Borgsmidt

Kulmule med stegte svampe og kålskud

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Stegte svampe

  • ¼ kg svampe (gerne forskellige slags)
  • 10 g smør
  • 2 kviste timian
  • flagesalt og peber

Kulmule

  • 300 g kulmulefilet uden skind og ben (kan erstattes af sandart eller torsk)
  • flagesalt og peber
  • 10 g smør

Tilbehør

  • 50 g smør
  • kålskud (fx. sprød grønkål, strandkålsskud eller salturt)
  • 2 kviste bredbladet persille

Sådan gør du

Stegte svame

  1. Børst svampene rene, og skær dem eventuelt i mindre stykker.
  1. Smelt smørret, og rist svampene ved høj varme.
  1. Tilsæt frisk timian, og krydr med flagesalt og peber.

Kulmule

  1. Skær fisken ud i 4 pæne stykker.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Smelt smørret på en pande, og steg fisken på begge sider, til den deler sig let i flager, når du trykker blidt på den med en finger.

Tilbehør

  1. Brun smørret.
  1. Skyl kålskud og persille.
  1. Anret fisken i dybe tallerkener med stegte svampe, brunet smør, kålskud og persille.