Minipizza - lækre hjemmelavede pizzaer med gedeost, sprøde græskarkerner og strandkål

Små minipizzaer, perfekte til picnickurven eller til haveselskabet.

© Tia Borgsmidt

Minipizza med gedeost, sprøde græskarkerner og strandkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Pizzadej

  • ½ dl vand
  • 2½ g gær
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ spsk. olivenolie
  • 62 g fuldkornsdurummel
  • 25 g italiensk durummel

Fyld

  • ¼ håndfuld strandkålsskud
  • 50 g gedeost
  • ½ spsk. græskarkerner
  • olivenolie
  • flagesalt
  • ¼ stk. parmesanost

Sådan gør du

Pizzadej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  1. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm inden bagningen.

Fyld

  1. Skyl strandkålen, og tør den godt. Hak den fint.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i otte stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
  1. Fordel dejen på bagepapir eller på en træspatel, hvis du bruger en bagesten.
  1. Fordel gedeost i skiver og strandkål på pizzaerne. Drys med græskarkerner, og krydr med flagesalt og peber og dryp med olie.
  1. Løft forsigtigt dejstykkerne med bagepapir over på den lune bageplade.
  1. Bag pizzaerne i ca. 10 min., til osten er gylden, og kanten er sprød.
  1. Top med revet parmesanost.

Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab. Her holder den sig fint et par dage.