Hovedret Minipizza - lækre hjemmelavede pizzaer med gedeost, sprøde græskarkerner og strandkål Små minipizzaer, perfekte til picnickurven eller til haveselskabet. Af Lone Kjær — 01. august 2022 © Tia Borgsmidt Minipizza med gedeost, sprøde græskarkerner og strandkål Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Pizzadej ½ dl vand 2½ g gær ½ tsk. flagesalt ½ spsk. olivenolie 62 g fuldkornsdurummel 25 g italiensk durummel Fyld ¼ håndfuld strandkålsskud 50 g gedeost ½ spsk. græskarkerner olivenolie flagesalt ¼ stk. parmesanost Sådan gør du Pizzadej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm inden bagningen. Fyld Skyl strandkålen, og tør den godt. Hak den fint. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i otte stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud. Fordel dejen på bagepapir eller på en træspatel, hvis du bruger en bagesten. Fordel gedeost i skiver og strandkål på pizzaerne. Drys med græskarkerner, og krydr med flagesalt og peber og dryp med olie. Løft forsigtigt dejstykkerne med bagepapir over på den lune bageplade. Bag pizzaerne i ca. 10 min., til osten er gylden, og kanten er sprød. Top med revet parmesanost. Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab. Her holder den sig fint et par dage. Relateret Hovedret Spaghetti vongole: En italiensk ret med masser af smag Hovedret Marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat Hovedret Opskrift på sprøde pizzaer med salsiccia, cherrytomater og oliven Hovedret Grøn pizza med persillepesto og stracciatella Annonce Casper Sobczyks pizza a la bøf bearnaise Hovedret Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn