10 nemme og hurtige brownie opskrifter

Her er 10 opskrifter på chokoladebrownies med is, frugt, lakrids og andre lækkerier. Find din yndlingsbrownie eller inspiration til din næste her.

Hvad er en brownie?
© Frederik Redestad & Per Ranung

Hvad er en brownie?

Brownie er i sin afskrællede version en lækker sprød chokoladekage med et karamelagtigt indre. Men en brownie kan også være så meget andet.

Her er 10 bud på lækre brownier. Måske har du allerede én af opskrifterne på repertoiret, ellers kan du helt sikkert finde inspiration til nye og anderledes fortolkninger af browniekagen her i galleriet.

Brownie med valnødder og appelsin

Denne første brownie er er en opskrift med chokoladeganache på toppen. I stedet for mel anvendes mandelmel. Derfor er opskriften faktisk glutenfri, hvilket er gode nyheder for glutenallergikere. Der er dog intet livsforsagende ved denne lækre chokoladebombe, der også får ekstra lækker syre af appelsinsaft og citronskal.

Se hele opskriften på brownie med valnødder og appelsin lige her.

Klassisk brownie
© Frederikke Heiberg & Morten Heiberg

Brownie med et twist

Dessertkokken og bageguruen Morten Heibergs brownie er noget af det nærmeste, man kan komme på en klassisk brownieopskrift. Her er der både nødder, chokolade og havsalt i browniedejen, der bages i bradepande, inden den skæres ud - som det sig hør og bør for en brownie.

Det unikke twist med denne brownie er vaniljeisen med hindbær på toppen - prøv det selv.

Find opskriften på klassisk brownie med vaniljeis og hindbær på BO BEDRE.

© Thea Stevnhøj Meldgaard

Skøn dessert på brownie-bund

Brownie og karamel er en fantastiske kombination. Prøv vores chokolade- og peanutdessert med karamelganache på en lækker browniebund.

Du finder opskriften her.

Oreo brownie is
© Delish

Lækker brownie-is

Brownie-is er hit i mange isvarianter af amerikansk oprindelse. I dette tilfælde er det ikke en klassisk bradepandebrownie, der indgår i isen, men Oreos blandet med kondenseret mælk, karamel- og chokoladesauce - what is there not to like? Her er opskriften.

© sprinklesomesugar.com

En syndig cheesecake med browniebund

En cheesecake er en favorit hos mange – og hvorfor skulle man ikke elske den? De er lækre, bløde og smagen er uimodståelig. Nu fås den fantastiske kage i en fantastisk skildpadde-variant med svampet browniebund. Du finder opskriften her.

© www.martinkaufmann.dk

Lagkage med bund af brownie

I én mundfuld får du en fantastisk smag af chokoladebrownie, lakrids og blød citronfromage. Prøv den her.

Brownie med sorte bønner
© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Sund brownie

Du kan også tage en sund genvej til brownien. Her er der sorte bønner og havregryn i browniedejen sammen med chokoladen. Chokoladefrostingen oven på indeholder både akaciehonning og kokosolie.

Find opskriften på brownie med kokosolie og sorte bønner her.

Brownie med kaffe
© Anne au Chocolat

Svampet brownie med kaffe

Den suveræne madblogger Anne au Chocolat kombinerer i sin opskrift kaffe og brownie - uhm...

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Hvid chokoladebrownie med matcha

HVis du har lyst til at prøve en lidt anderledes brownie, så er denne af hvid chokolade og matcha et godt bud. Find opskriften her.

Brownieskål med is
© Dreyer's

Opskrift på brownie-skål med is

Find opskriften på denne brownieskål med is lige her.