Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Glutenfri brownie med valnødder

Lav en glutenfri brownie med en smag af valnødder og appelsin. Den toppes med en skøn chokoladeganache.

© Per Ranung

Glutenfri brownie med valnødder

Til 10 personer

Det skal du bruge:

  • 150 g valnødder
  • 1 spsk. appelsinskal, økologisk
  • 3/4 dl appelsin
  • 100 g mandelmel, blendet mandler
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 3 stk. æg
  • 1/2 tsk. havsalt
  • 100 g smør
  • 200 g chokolade, mørk

Karamelliseret chokoladeganache

  • 1 1/2 spsk. flormelis
  • 30 g smør
  • 100 g chokolade, mørk
  • 1 1/4 dl piskefløde

Sådan gør du:

Brownies

  1. Sæt ovnen på 175°
  2. Hak valnødder groft. Smelt chokoladen med smør og salt i en gryde over svag varme, indtil massen er smeltet helt sammen.
  3. Pisk æg og sukker. Vend chokoladeblandingen i æggemassen.
  4. Tilsæt valnødder og mandelmel. Rør appelsinsaft og citronskal i.
  5. Hæld dejen i en form med bagepapir.
  6. Bag den i ovnen i 30 min. Lad den køle af.

Karamelliseret chokoladeganache

  1. Hak chokoladen. Brun smørret, indtil det begynder at blive gylden brunt.
  2. Smelt sukkeret i en gryde, og lad det blive gylden brunt.
  3. Tilsæt fløde i to runder, og lad det koge sammen.
  4. Hæld flødeblandingen over chokoladen og rør indtil det er smeltet.
  5. Tilsæt det brunet smør og bland det til en jævn ganache.
  6. Bred ganache over brownie kagen, og lad det størkne, eller hæld det over kagen inden servering.
  7. Skær kagen i firkanter, og server.

Tip: Lav din egen mandelmel, hvis du har en god blender derhjemme. Så kan du selv bestemme grovheden af melen.

Relaterede Artikler