Bryllupsborddækning - A Table Story
© A Table Story

33 idéer til den perfekte bryllupsgave

Leder du efter den helt rigtige bryllupsgave? Bliv inspireret af vores bud på en række gaveidéer, der med garanti vil glæde det glad brudepar.

Hvad giver man i bryllupsgave? Det spørgsmål kender vi vist allesammen...

Er parret til personlige eller sjove bryllupsgaver? Eller går du efter en helt unik bryllupsgave, der blæser dem helt bagover?

Mulighederne er mange!

Vi har gjort det let for dig og samlet 33 gode bryllupsgaveidéer her, som du kan finde inspiration i.

Bryllupsgaver under 1000 kr.

Er gavebudgettet begrænset til op til 1000 kroner, er der masser af inspirerende valgmuligheder for en god bryllupsgave.

Elsker parret at lave mad, drikke en god cocktail eller dekorere hjemmet med smukke nipsting? Så får du herunder en række gode bud på gaven til brudeparret.

Bryllupsgave idé

En smuk vase – med eller uden blomster

Mange kender problemet med at stå uden pæne vaser, når man nu endelig har fået en blomsterbuket. Og efter en omgang bryllupsfejring, står brudeparret med garanti tilbage med en masse smukke buketter i bryllupsgave. Giv parret en elegant vase – blomster er bare ekstra smukke, når de også kommer i en flot vase.

Vase, 'Knabstrup', 599,95 kr., Knabstrup Keramik.

Passer den ikke helt til brudeparrest stil? Find inspiration til flere dekorative vaser.

Magnoliatræ
© Plantorama

Bryllupsgaven til haven

Måske lyder et træ ikke som den mest romantiske gave, men planter brudeparret det i forbindelse med brylluppet, kan det ses som et smukt symbol på deres ægteskab. Vælg et yndigt magnoliatræ, der springer ud med de fineste blomster i foråret, eller gå efter et æbletræ, hvor parret kan nyde de smagfulde frugter år efter år.

Magnoliatræ , 549,00 kr., Plantorama

Håndklæde fra Georg Jensen
© Georg Jensen Damask

Bløde kvalitetshåndklæder

Eksklusive håndklæder fra Georg Jensen Damask. Med denne bløde bryllupsgave får parret virkelig en følelse af ren luksus. Håndklæderne fås i en række forskellige farver og kan matche enhver smag.

Håndklæder, fra 270,00 kr., Georg Jensen Damask

Royal Copenhagen personalisering
© Royal Copenhagen

En unik og personlig bryllupsgave

Royal Copenhagen tilbyder en ekstra service på udvalgte stel, som gør det muligt at sætte dit helt eget præg på det historiske porcelæn. Få brudeparrets navne eller initialer håndmalet i den klassiske koboltblå farve på porcelænets overflade.

Hver enkelt kop laves på bestilling, og navn eller initialer håndmales på koppens inderside af Royal Copenhagens dygtige malere.

Priser fra 779,00 kr., bestil i Royal Copenhagens butikker på Amagertorv i København og Søndergade i Aarhus samt på hjemmesiden

Blomster på abonnement fra Bloomon
© Bloomon

Friske blomster – uge efter uge

Friske blomster på abonnement er bryllupsgaven, der bliver ved med at give – og som forskønner hjemmet selv lang tid efter bryllupsfesten.

Der findes flere forskellige tjenester, som tilbyder gavekort på blomster-abonnementer; blandt andet Bloomon, som leverer buketterne lige til døren i hele Danmark. På den måde kan brudeparret nyde duftende blomster uge efter uge uden selv at skulle forbi den lokale blomsterhandler.

Gavekort til blomsterabonnement, fra 250 kr., Bloomon

Lysestage fra STOFF Nagel
© STOFF Nagel

En ikonisk lysestage

STOFF Nagel-lysestagen er blevet en klassiker, og den findes i et utal af variationer rundt omkring i de danske hjem. Den lille, trebenede lysestage kan bygges i præcis den størrelse, du går efter, og det er også muligt at mikse og matche farver og materialer, alt efter hvad brudeparret foretrækker.

Lysestagen koster fra 350 og 370 kroner, og den kan købes her

Er du i tvivl om denne er den helt rigtige bryllupsgave? Så tag et kig her, hvor du kan se flere smukke lysestager.

Hængekøje fra Casa Living
© Imerco

Bryllupsgaven til livsnyderne

Elsker brudeparret at være ude i haven, nyde den friske luft og dase i skyggen med en bog? En hængekøje er en anderledes og sjov bryllupsgave – men til livsnyderparret er den intet mindre end perfekt!

Hængekøje, 499,95 kr., Casa Living

Cabernet cocktailglas fra Holmegaard
© Holmegaard

Til cocktailen

Elsker brudeparret at shake en god cocktail i ny og næ? Så er de fine Cabernet cocktailglas fra Holmegaard en genial bryllupsgaveidé – husk at invitere dig selv på et glas.

Cabernet Cocktailglas 6 stk., 839,70 kr., Holmegaard

Giv et træ i bryllupsgave
© EcoTree

En unik bryllupsgave med mening

Leder du efter en bryllupsgave med en helt særlig mening bag, er velgørenhed en god mulighed. Giv en donation til en særlig organisation, der støtter noget, brudeparret brænder for.

En unik idé, som mange måske ikke kender til, er at give brudeparret et træ eller måske en hel skov i bryllupsgave. Med EcoTree kan du give en gave, der er med til at passe på vores jord. Her får de et eller flere træer placeret i organisationens bæredygige skove, der hver dag absorberer CO2 fra atmosfæren – faktisk absorberer et enkelt træ mellem 10 og 40 kg CO2 om året. Efter mange år bliver træet fældet og lavet til bæredygtigt tømmer, og her går hele overskuddet til parret. Med andre ord: En miljøvenlig investering, der giver god samvittighed.

Træ, fra 134,00 kr., EcoTree

Eva Trio Legio Nova Kagestander
© Imerco

Hjemmebagt eller hjemmebragt?

Forær brudeparret en smuk kagestander til at skabe elegante anretninger. Det er samtidig den perfekte mulighed for at invitere dig selv på kage – en win-win bryllupsgave!

Legio Nova kagestander, 699,95 kr., Eva Trio

Abonnement på BO BEDRE

Er de interesseret i boligindretning, design og arkitektur? Så kunne et abonnement på BO BEDRE være en rigtig fin bryllupsgave.

Her vil parret kunne holde sig orienteret om de seneste nyheder og trends indenfor design, kunst, kultur og arkitektur, og der vil være rig mulighed for, at de kan blive inspireret af alt fra vores skønne boligreportager og haveartikler til lækre madopskrifter.

Se tilbuddene og køb abonnementet her.

Bryllupsgaver imellem 1000-2000 kr.

Har du lidt mere at gøre med eller er i flere der går sammen, kan I vælge at give brudeparret én større ting i stedet for flere mindre i bryllupsgave.

Forkæl for eksempel det madelskende par med nyt til køkkenet, forsød deres søvn med noget lækkert sengetøj, eller pryd deres hjem med flot design.

Steamer fra Steamery Stockholm
© Steamery Stockholm

Stilet og praktisk

En praktisk bryllupsgave behøver ikke være kedelig! Med en smart steamer får brudeparret aldrig mere problemer med krøllede skjorter eller kjoler. En lækker tilføjelse til samlingen af apparater, som mange ikke har overvejet at erhverve sig.

Cirrus 3 Iron Steamer, 1.300,00 kr., Steamery Stockholm

Koppel Kande fra Georg Jensen
© Georg Jensen

En klassiker i nye farver

Den skulpturelle Koppel kande er en af Georg Jensens tidløse klassikere med sin unikke facon. Nu er den lavet i 5 smukke farver, der giver nyt liv til den æstetiske kande – den perfekte bryllupsgaveidé til brudeparret, der går op i design.

Koppel kande 1,2 L, 1.699,00 - 1799,00 kr., Georg Jensen

Sengetøj i brun, beige og blå fra Homehagen
© Homehagen

Drøm sødt

Det smukke sengetøj fra danske Homehagen er Oeko-Tex® certificeret og udført i økologisk bomuld. Det er desuden produceret i den berømte Guimaraes-region i Portugal, hvor man i mange hundrede år har perfektioneret vævningsprocessen - så her får det lykkelige brudepar en garant for god søvn.

Farvekombinationerne er mange, og du kan vælge sengesæt, der har forskellige farver på hver side - en genial detalje, hvis man elsker at lege med udtryk og farver (og måske ikke kan blive enige om en favorit).

Sengetøj, fra 999 kroner, Homehagen.

Passer sengetøjet fra Homehagen ikke ind i brudeparrets hjem, så har vi samlet 15 lækre sengesæt her.

Asteria Move fra Umage
© Umage

Trådløs bryllupsgave

Trådløse lamper hitter – både i hjemmet og til at tage med ud i haven eller på altanen. Giv brudeparret en fin lampe, som der kan pynte i hjemmet og tages med rundt efter behov.

Asteria Move, 1.499,00 kr., Umage

Er det ikke heeeelt den rigtige lampe til dem? Så find inspiration til flere trådløse lamper her.

Askø Uld plaid fra Silkeborg uldspinderi
© Silkeborg Uldspinderi

Til middagsluren på sofaen

Et enkelt, klassisk og skandinavisk design, der er utrolig blødt og varmt. Både i materialer og mønster er det tydeligt, at der er tænkt over alle detaljer.

Uld plaid, 1.250.00 kr., Silkeborg Uldspinderi

Beosound explore udendørshøjtaler fra Bang og Olufsen
© Bang & Olufsen

Udendørshøjtaleren til musikelskerne

Er brudeparret hoppet med på outdoor-bølgen? Så er en udendørshøjtaler den perfekte bryllupsgave! Den vandtætte Beosound Explore fra Bang & Olufsen er lille og minimalistisk, så den passer både i rygsækken og på hylden derhjemme.

Beosound Explore højtaler, 1.499 kr., Bang & Olufsen

Figurer af brud og brudgom i træ fra Kay Bojesen
© Kay Bojesen Denmark

En mindeværdig bryllupsgave

Kay Bojesens træfigurer er favoritter i mange hjem, og det smukke brudepar er oplagt som bryllupsgave!

Hver gang brudeparret kigger på de håndlavede figurer, vil de blive mindet om den store dag – og de gode minder, der fulgte med.

Brud og brudgom, 1.400,00 kr., Kay Bojesen

salt- og peberkværn fra Peugeot
© Peugeot

Salt- og peberkværn

Salt- og peberkværnene fra Peugeot er både stilrene og effektive. Paris uS-sættet er lavet i stål og er derfor både en smuk og praktisk tilføjelse til spisebordet.

Saltkværn og peberkværn 18 cm, 1140,00 kr. for to, Peugeot

Södahl morgenkåbe
© Södahl

Et blødt morgenkram

En blød og lang morgenkåbe, som indbyder til afslapning og hygge, inden dagen så småt begynder. Kåben er designet med unisex pasform og er det sødeste matchende sæt til brudeparret.

Morgenkåbe, 1600 kr. for 2, Södahl

Kokkekniv fra gastrotools
© Gastrotools

Bryllupsgaven til det madglade par

Denne køkkenkniv er kendt som kokkens favorit, da den har en unik hårdhed, skarphed og elegance. Kniven består af et 25 cm langt knivblad og er god hjælper i køkkenet, uanset om man skal skære frugt og grønt, hakke krydderurter eller ordne stegen til aftensmaden.

Kokkekniv, 1.299,00 kr., Gastrotools

Kulsyremaskine fra Stelton
© Stelton

Altid friskt danskvand

Med denne gadget af en bryllupsgave sikrer du, at brudeparret altid har friskt danskvand lige ved hånden. Den nye kulsyremaskine fra Stelton pynter smukt på køkkenbordet og gør det muligt for parret selv at bestemme, hvor mange bobler de ønsker i vandet.

Brus kulsyremaskine 1.549,00, Stelton

LÆS OGSÅ

Bryllupsgaver over 2000 kr.

Skal den tunge pengepung frem, vil ideerne herunder med garanti være et hit som bryllupsgave.

Her finder du geniale gadgets til både haven og køkkenet – samt en masse flotte tilføjelser til indretningen.

God fornøjelse – og rigtig god gavejagt!

Bernadotte bestik fra Georg Jensen
© Georg Jensen

Skinnende bestik

Sigvard Bernadotte har designet dette elegant bestik for Georg Jensen tilbage i 1939 – en sand klassiker. Sættet består af 16 dele; fire knive, gafler, skeer og teskeer. Bestikket bidrager til at gøre borddækningen en tand mere elegant og stilfuld, og det tidløse design gør det til en sikker bryllupsgave.

Bernadotte bestiksæt, 2.399,00 - 3.199,00 kr., Georg Jensen

Gasgrill fra Morsø – Morsø Forno Gas
© Morsø

Til havefesten

Den elegante gasgrill fra Morsø er perfekt til terassehygge og havefest – noget de fleste brudepar kommer til at nyde fremover. Grillen er lavet i formstøbt aluminium, og det stilrene design gør, at den falder smukt ind i ethvert uderum. Den rubuste grill holder i mange år frem og er dermed en bryllupsgave, parret kan nyde igen og igen.

Forno Gasgrill medium, 5.499,00 kr., Morsø

Stone Espresso
© Stone Espresso

Bryllupsgaven til kaffeelskerne

Italienske Stone Espresso har lanceret en kompakt espressomaskine med en bred vifte af farvekombinationer til alle kaffeelskere landet over. Espressomaskinen er til brudeparret, som ønsker at nyde enhver nuance af deres espresso uden at gå på kompromis med udseende eller kvalitet – og tilmed til en fair pris.

Espressomaskine, 8.400 kr., Stone Espresso

Frugtlygten fra Le Klint
© Le Klint

Designikonet

Dansk design går du aldrig galt i byen med, og derfor er det også en god og sikker bryllupsgave. Le Klints Frugtlygte blev designet af Kaare Klint i 1944 og passer ind i ethvert hjem med sit elegante udseende.

Frugtlygten, fra 3.495,00 kr., Le Klint

Er det ikke lige brudeparrets smag? Find mange flere designerlamper i vores store guide her.

Støbejernsgryde fra Le Creuset
© Le Creuset

Et farvespark til køkkenet

Støbejernsgryden fra Le Creuset er en klassiker i køkkenet – og fås i et utal af smukke farver, der giver et frisk pust til køkkenet. Gryden er perfekt til supper, gryderetter og bagning, og hvert år laves den i en ny farve, hvilket gør gryden til den perfekte bryllupsgave til gastroparret.

Rund støbejernsgryde, 2.659,00 kr., Le Creuset

Palissade Lounge Sofa fra Hay
© HAY

Til par-tid

Giv en bænk i bryllupsgave, så brudeparret kan nyde hinandens selskab i haven eller på altanen.

Palissade Lounge sofa, 7.499,00 kr., Hay

Køkkenmaskine fra Ankersrum i beige
© Ankarsrum

En uundværlig maskine

En køkkenmaskine gør brudeparrets madlavning meget lettere, og er uundværlig når du bager alt fra kager til surdejsbrød. Der findes et væld af tilbehør til maskinen, så parret kan lave deres egen pasta, smoothie eller måske endda is.

Køkkenmaskine 4.795,00 kr., Ankarsrum

Trappestige i ask fra gejst
© Gejst

Designet til at blive brugt

En trappestige er et must i hjemmet, og med den nye Reech trappestige fra Gejst behøver det ikke blot at være et praktisk møbel, der bliver gemt væk i hjørnet. Giv brudeparret den stilfulde stige i bryllupsgave – så har de den smukkeste trappestige i byen.

Reech trappestige i ask, 2.399,00 kr., Gejst

Spaopholld på Marienlyst strandhotel
© Truestory

Bryllupsgaven der giver et minde for livet

Inviter brudeparret på en ekstraordinær oplevelse! Med et gavekort til en unik restaurantoplevelse, en adrenalinfyldt dag eller et afslappende spaophold giver du parret mulighed for at skabe fantastiske minder sammen.

Spaophold på Marienlyst Strandhotel, Fra 3.690,00 kr. for 2 personer, Truestory

Block loungestol fra form and refine
© Form & Refine

Bæredygtig loungestol

Går brudeparret op i design og kvalitet? Så er Block loungestolen fra Form & Refine et godt match. Stolen er lavet i FSC-certificeret egetræ, mens betrækket er OEKO-TEX-certificeret bomuldskanvas.

Block loungestol, 12.500,00 kr. Form & Refine

Bliv inspireret af flere lænestole fra kendte møbeldesignere her.

iRobot roomba robotstøvsuger
© Elgiganten

En hjælpende hånd

Lad os præsentere dig for brudeparrets kommende bedste ven – robotstøvsugeren! Nu behøver støvsugning ikke være en tidsrøver og en sur pligt, for robotstøvsugeren sørger for at nullermændene allerede er væk, når du kommer hjem.

Roomba j7 robotstøvsuger, 3.599,00 kr., iRobot

LÆS OGSÅ