Velsmagende vintermenu til de kødfrie dage

Forsøg dig med denne velsmagende grønne gourmetmenu. Vi lover, at du ikke bliver skuffet!

Madekspertens grønne gourmet
© Tia Borgsmidt

Sæsonens råvarer

Sæsonens vintergrøntsager fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Bag dem i ovnen, brug dem til tatar, i risotto eller som sprødt tilbehør til en uforglemmelig, grøn gourmetmiddag. Kig med, og se, hvordan du forkæler ganen og mætter maven med en delikat gæstemenu helt uden kød.

Madekspertens rødbedetatar

Til forret en smagfuld rødbedetatar med gedeostpuré og nødder. Serveret på middagstallerken fra Vildersbøll. Keramikskål fra Lone Schubert, glas fra Holmegaard, brødkurv fra Atelier K, bestik privateje.

© Tia Borgsmidt

Rødbedetatar med æble, gedeostpuré, nødder og brød

Rødbedetatar er et perfekt bud på en nem og delikat forret. Prøv denne smagsbombe af syre, sødme og umami. Forretten kan med fordel serveres med kurvertbrød og pisket smør.

Du finder opskriften her.

Madekspertens bagte knoldselleri

Knoldselleri er en af vinterens gode, mættende råvarer, som får en mild og nøddeagtig smag efter et par timer i ovnen. Her er den serveret med brunet smør og sprøde croutoner. Hånddrejet tallerken fra Helle Hansen, lille kande i stentøj fra Anna Bystrup, glas fra Holmegaard, keramikfad loppefund.

© Tia Borgsmidt

Bagt knoldselleri med brunet smør og sprøde croutoner

En af vintersæsonens eftertragtede grøntsager er knoldselleri, som får en velsmagende, nøddeagtig tone efter et par timer i ovnen. Prøv denne lækre smagskombination af bagt knoldselleri med brunet smør og sprøde croutoner.

LÆS OGSÅ

Madekspertens risotto

Risotto kan varieres nærmest uendeligt med årstidens grøntsager og godt med ost. Her får retten umami fra smørstegte kejserhatte, trøffel og pecorino. Grønkålschips er lækkert sprødt tilbehør til den cremede risotto. Keramikskåle fra Vildersbøll og Lone Schubert.

© Tia Borgsmidt

Trøffelrisotto med stegte kejserhatte, pecorino og kål

Risotto er en genial hovedret, som kan varieres efter årstidens grøntsager. Det er kun fantasien og råvarerne, som sætter grænsen. Prøv denne udgave af trøffelrisotto med stegte kejserhatte, pecorino og kål.

Madekspertens chokoladebar

Desserten består af knasende kiks, blød karamel og chokolade. Tilbered gerne kagen dagen i forvejen. Keramiktallerkener fra Vildersbøll, bestik privateje.

© Tia Borgsmidt

Chokoladebar med karamel og cremefraiche

Der er altid plads til dessert, og denne chokoladebar med karamel og cremefraiche er ingen undtagelse. Her er både smag, bid og bløde nuancer, som man umuligt vil gå glip af.

LÆS OGSÅ