Desserten består af knasende kiks, blød karamel og chokolade. Tilbered gerne kagen dagen i forvejen. Keramiktallerkener fra Vildersbøll, bestik privateje.
Sød, salt og skøn kombination af knasende kiks, blød karamel og chokolade. Kagen er uimodståelig og virkelig intens, så vi anbefaler, at den serveres i mindre stykker.
For at karamellen får den helt rigtige konsistens, skal du bruge et sukkertermometer. Kagen bliver i øvrigt bedst, hvis den tilberedes dagen før, den skal serveres.
Det skal du bruge
Bund
175 g digestivekiks
100 g smør
Karamel
75 g smør
200 g sukker
1½ dl piskefløde
¾ dl lys sirup
50 g saltede, blandede nødder
Chokoladeganache
150 g mørk chokolade
¾ dl piskefløde
Flagesalt
4 spsk. cremefraiche, 18 %
Sådan gør du
Blend digestivekiks helt fint, og kom dem i en skål. Smelt smørret, og bland med kiks. Pres massen ned i en form foret med bagepapir, ca. 15 x 15 cm, og sæt på køl.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt dernæst sukker, piskefløde og sirup, og kog uden låg i 30-45 min. til en lysebrun karamel. Kogetiden varierer afhængigt af grydens størrelse og temperaturen. Karamellen er klar, når sukkertermome-teret viser 122°. Rør lidt i karamellen indimellem.
Lad karamellen afkøle et par minutter, inden den hældes over kiksebunden. Drys med nødder, og stil på køl et par timer.
Hak chokoladen, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet. Varm den evt. svagt op, hvis den ikke smelter. Rør til en ensartet ganache, og fordel den over karamellen. Stil kagen i køleskabet til næste dag.
Skær kagen i mindre stykker, og servér med et drys flagesalt og en skefuld cremefraiche.