Den perfekte efterårsmenu dedikeret til sæsonens råvarer

Servér denne lækre menu, som helt sikkert vil imponere dine gæster!

Efteråret lurer lige om hjørnet, og her byder vi årstiden velkommen med en grøn, appetitlig menu dedikeret til sæsonens skønne råvarer. Vi begynder med en dejlig drink, efterfulgt af fire små retter, og runder af med en uimodståelig chokoladekage. Menuen kan i øvrigt også serveres som små snacks, der nydes stående, hvis man hellere vil invitere til en uhøjtidelig aften.

Lækker menu bestående af en drink, fire små retter og en lækker kage.
© Tia Borgsmidt

Sparkling drink med æble og timian

Der er intet bedre end et lille glas ovenpå en lang dag. Det vil dine gæster helt sikkert også mene! Start aftenen ud med denne lækre velkomstdrink. Den er sød og frisk, og smagen af timian gør drinken speciel og får den til at skille sig ud.

Opskriften på den forfriskende drink med æble og timian er nem og hurtig og vil med garanti være en god start på aftenen.

Lækker drink med æble og timian.
© Tia Borgsmidt

Stegte zucchinier, cremet burrata og knasende sprøde kerner

Forretten er aftenens første måltid, og det er vigtigt at komme godt fra start. Forretten vi har valgt er overskuelig at lave, og så er den super lækker og flot at servere. Anret de saftige zucchinier med burrataen og mandlerne på en pæn og appetitlig måde. Hvis du har nogle flotte skåle, er det oplagt at anrette retten i dem.

Du finder opskriften her: Stegte zucchinier med blød, cremet burrata og knasende sprøde kerner

En lækker knasende forret

Zucchinier fra haven sammen med burrata og knasende kerner. Vintage glasskåle fra Boho Habits. Smukke blå glas fra Holmegaard.

© Tia Borgsmidt

En hovedret i særklasse

Det er blevet tid til aftenens hovedmåltid, og her står tre lækre mini-retter på menuen. Retterne udgør tilsammen en skøn vegetarisk hovedret. På en tallerken serveres svampe med gedeost og pære på et lækkert surdejsbrød. I en skål ved siden af serveres råmarineret glaskål med ruccola og mandler. Til sidst kan man supplere med rodfrugter, som er allerbedst i efterårssæsonen.

Du finder opskriften her: Svampe med gedeost og pærer og det lækreste tilbehør

Hovedret bestående af svampe, gedeost, pære, glaskål, ruccola og mandler.

Hovedretten består af glaskål sammen med rucola og mandler, stegte svampe med gedeost og pærer, og du kan supplere med årstidens nye rodfrugter. Blå glastallerken privateje, lignende fås hos Bohomehjem. Glasskjulere fra Arket.

© Tia Borgsmidt

Chokolademazarinkage med brombærganache

Hovedretten er blevet ryddet af bordet, og det er nu blevet tid til aftenens højdepunkt; nemlig desserten! Slut middagen af med den lækreste kage. Den er nem at servere, da den kan laves helt færdig, før gæsterne kommer. Kagen gør sig bemærkelsesværdig med dens lækre smag af brombær, og chokoladepynten giver kagen et flot look. Skær den ud i fine, mundrette stykker og servér! Velbekomme.

Se opskriften her: Lækker chokolademazarinkage med brombærganache

Mazarinkage med brombær, perfekt som dessert.

Der er dyb smag i dessertens chokolademazarinkage. Mundblæste antikke portvinsglas fra Holmegaard.

© Tia Borgsmidt