Lækker chokolademazarinkage med brombærganache

Saftig og svampet kage, hvor chokoladepynten på toppen sætter prikken over i'et.

Mazarinkage med brombær, perfekt som dessert.

Der er dyb smag i dessertens chokolademazarinkage. Mundblæste antikke portvinsglas fra Holmegaard.

© Tia Borgsmidt

Chokolademazarinkage med brombærganache

Ca. 20 stykker

Lækker, intens chokolademazarin med en pikant brombærganache er den perfekte afslutning på en god middag. Kagen er en skøn fusion mellem en brownie og en mazarin, så jeg kan kun anbefale, at den serveres i små, elegante stykker.

Det skal du bruge

Chokolademazarin

  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade

Brombærganache

  • 150 g flødechokolade
  • 150 g brombær30 g glukosesirup
  • 1 spsk. citronsaft

Pynt

  • 30 g flødechokolade, der smeltes. Dekorér kagen med løs hånd.

Sådan gør du

  1. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål med sukker, smør, æg og hvedemel. Pisk massen godt sammen.
  2. Hak chokoladen, smelt i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i dejen.
  3. Fordel dejen i en form, ca. 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 175° i ca. 20 min. Kagen må endelig ikke bages for længe, da den ellers bliver tør. Afkøl kagen.
  4. Hak flødechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  5. Kom brombær, glukosesirup og citronsaft i en gryde, og kog et par minutter.
  6. Blend bærrene, og pres dem efterfølgende gennem en sigte, så saften drypper fra. Du skal bruge ca. 75 g brombærsaft.
  7. Hæld saften over den smeltede chokolade lidt ad gangen, og rør med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver blank.
  8. Hæld ganachen over den afkølede kage, så den fordeler sig, og sæt kagen på køl.

Servering

Skær kagen i elegante stykker, og servér fx med et lille glas portvin.