Svampe med gedeost og pærer og det lækreste tilbehør
Se opskrifterne på disse tre små retter, som tilsammen udgør den perfekte hovedret!
AfLone Kjær
1. Svampe med gedeost og pære
4 personer
Sæsonens svampe smager forrygende i selskab med en cremet gedeost og sprøde pærer.
Det skal du bruge
- 500 g svampe, fx trompetsvampe, shiitakesvampe og østershatte
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. smør
- Flagesalt og peber
- 4 skiver surdejsbrød
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 pære
- 100 g blød gedeost
Sådan gør du
- Rens svampene, og børst dem rene. Pres hvidløget.
- Smelt smørret på en pande, og steg svampene med hvidløg ved god varme, til de er møre. Krydr med flagesalt og peber.
- Rist brødet, og skær i lange, tynde stykker.
- Skyl persillen, og slyng den tør. Skær pæren i tynde skiver.
Servering
- Top det ristede brød med gedeost, pære, stegte svampe og bredbladet persille.