Svampe med gedeost og pærer og det lækreste tilbehør

Se opskrifterne på disse tre små retter, som tilsammen udgør den perfekte hovedret!

1. Svampe med gedeost og pære

4 personer

Sæsonens svampe smager forrygende i selskab med en cremet gedeost og sprøde pærer.

Det skal du bruge

  • 500 g svampe, fx trompetsvampe, shiitakesvampe og østershatte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • Flagesalt og peber
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 pære
  • 100 g blød gedeost

Sådan gør du

  1. Rens svampene, og børst dem rene. Pres hvidløget.
  2. Smelt smørret på en pande, og steg svampene med hvidløg ved god varme, til de er møre. Krydr med flagesalt og peber.
  3. Rist brødet, og skær i lange, tynde stykker.
  4. Skyl persillen, og slyng den tør. Skær pæren i tynde skiver.

Servering

  • Top det ristede brød med gedeost, pære, stegte svampe og bredbladet persille.
Hovedret bestående af svampe, gedeost, pære, glaskål, ruccola og mandler.

Hovedretten består af glaskål sammen med rucola og mandler, stegte svampe med gedeost og pærer, og du kan supplere med årstidens nye rodfrugter. Blå glastallerken privateje, lignende fås hos Bohomehjem. Glasskjulere fra Arket.

© Tia Borgsmidt

2. Glaskål med ruccola og mandler

4 personer

Velsmagende sprød glaskål er allerbedst, når den råmarineres med masser af citron og lime.

Det skal du bruge

  • 1 glaskål
  • Revet skal og saft af 1 citron
  • Revet skal og saft af 2 lime
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld rucola
  • 3 spsk. røgede saltmandler

Sådan gør du

  1. Skræl glaskål, og skær i stave.
  2. Rør citrussaft- og skal med olivenolie, og vend det med glaskålen.
  3. Skyl rucola, og slyng den tør.
  4. Hak mandlerne.

Servering

  • Anret glaskål med rucola og røgede saltmandler.
  • TIP: Vil du gerne servere retten på tallerkener, så kan kålen skæres i tynde skiver som en carpaccio.

3. Rødder med porre, trøffelmayo og urter

4 personer

Vi skyder rodfrugtsæsonen i gang med ovnbagte rødder sødet med honning. En pikant trøffelmayonnaise smager forrygende til.

Det skal du bruge

Honningbagte rodfrugter

  • 1 kg rodfrugter, fx rødbeder, gulerødder og pastinakker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning
  • 4 kviste frisk timian

Trøffelmayonaise

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • Saft af ½ citron
  • 1 ½ dl olivenolie (alternativt en smagsneutral olie)
  • Lidt trøffelolie efter smag
  • Peber

Topping

  • 1 Porre
  • 30 g trøffelchips

Sådan gør du

Honningbagte rodfrugter

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir.
  2. Krydr med flagesalt og peber, og dryp honning over.
  3. Drys med hakket frisk timian, og bag i ovnen ved 200° i ca. 30 min.

Trøffelmayonaise

  1. Kom æggeblommer, sennep, salt og citron i en skål, og rør sammen.
  2. Pisk olien i lidt ad gangen. Pisk, til mayonnaisen tykner.
  3. Smag mayonnaisen til med lidt trøffelolie og peber.

Topping

  • Skyl porren godt, og skær i tynde skiver. Læg skiverne i iskoldt vand.

Servering

  • Anret de honningbagte rodfrugter med trøffelmayonnaise, og top med sprøde porrer og knuste trøffelchips.