Bagt knoldselleri med brunet smør og sprøde croutoner

Denne opskrift på de lækreste knoldselleri er helt klart et forsøg værd. Se opskriften her.

Madekspertens bagte knoldselleri
© Tia Borgsmidt

Knoldselleri er en af vinterens gode, mættende råvarer, som får en mild og nøddeagtig smag efter et par timer i ovnen. Her er den serveret med brunet smør og sprøde croutoner. Hånddrejet tallerken fra Helle Hansen, lille kande i stentøj fra Anna Bystrup, glas fra Holmegaard, keramikfad loppefund.

Bagt knoldselleri med brunet smør og sprøde croutoner

4 personer

Knoldselleri får en uimodståelig nøddeagtig smag efter et par timer i ovnen. Servér sellerien med brunet smør, drys af sprøde croutoner og persille.

Det skal du bruge

Bagt knoldselleri

  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Sprøde croutoner

  • 2 skiver surdejsbrød
  • ½ dl olivenolie
  • Flagesalt og peber

Brunet smør

  • 100 g smør
  • 8 kviste bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skur knoldsellerien rigtig godt. Er den meget jordet, skal den skrælles. Halvér sellerien på tværs, og læg den på en bageplade med bagepapir. Pensl overfladen med eddike og olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Bag sellerien i ovnen ved 180° i 1½ time, til den er godt mør. Vend sellerien et par gange undervejs.
  3. Riv brødet fra hinanden, og kom det i en skål. Hæld olivenolie over, og vend godt rundt. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt og peber, og bag det i ovnen ved 180° i ca. 8 min., til det er gyldent.
  4. Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse op. Pas på, det ikke branker. Det skal brunes og dufte af nødder. Skyl persillen, og slyng den tør.
  5. Skær den bagte selleri i skiver, og anret på tallerkener. Hæld brunet smør over, og top med croutoner og persille.