Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De 10 bedste boblende champagne cocktails til nytåret

Få opskrifterne på de bedste af de klassiske champagne cocktails. Find også et par klassiske drinks, som de færreste forbinder med champagne, men som bliver ekstra lækre med bobler i.

© ahouseinthehills

Champagne cocktailens Formel 1

Af med proppen på Dom Perignon'en -det er nytåååår!

Intet sted smager de dyre champangedråber bedre end i The Bellini. Drinken er opfundet af en bartender i Venedig, fordi den mindede ham om en pink farve, som renæssancemaleren Giovanni Bellini ofte benyttede sig af.

Nå, nok om det - må vi så få vores drink?!

Sågerne. Her er nytårsklassikeren i en version med en kop frossen hindbær og en kop frossen mango. Drinken får sødme af en spiseskefuld kokossukker, men man kan også bruge andre sødemidler.

Oprindeligt er drinken designet til den venezianske perlende hvidvin Prosecco. Så spar endelig på tusindlapperne og brug en hund på nogle andre gode bobler. Det er jo heller ikke den eneste drink, du skal have denne nytårsaften, vel?

Her finder du opskriften

Champagne Margaritas

© gimmesomeoven

Margarita med et tvist

Margarita'en går aldrig af mode. Den har sine rødder i Mexico, men er i dag fast inventar på drinkkortet i hele verden.

Til hverdag består den af lime, Tequila og triple sec eller Cointreau med salt på randen af glasset. Her har den fået bobler ved at tilføre champagne, og det klæder den perfekt!

Gå til opskriften her-

Champagne gin med Earl Grey

© cookieandkate

Earl Grey og champagne

Champagne er en meget smidig drik. Selv Earl Grey-te klikker den fint med.

Her har et par poser Earl Grey først trukket i gin et stykke tid, inden mixingen er gået i gang. Derudover er der tilført rigeligt med frisk citron og honning eller sirup - for at drinken syrlighed og sødme.

Gå til opskriften her.

Brombær og timian cocktail

© caribbeanbride

Bobler, brombær og timian

En lille krydderdusk passer perfekt i champagnecocktails. I denne drink spiller brombær ellers hovedrollen. Her indgår både brombærsirup, som du har lavet nogle dage i forvejen, og friske brombær. Alkoholen er de to slyngveninder: gin og champagne. Timianen på toppen giver både farve, duft og smag.

Her finder du opskriften.

Granatæble og rosmarin spritzer

© ahouseinthehills

Syrlig granatæble og rosmarin

Vi elsker rosmarinen på toppen, der bryder igennem det syrlige granatæble. Derudover får den boblende drink varmen af en sød pæresnaps og tør prosecco.

Find opskriften her

Champagne-cocktail med ananas og kokos

© pineappleandcoconut

Champagne, ananas og kokos

Den tropiske drink ser ikke blot imponerende ud, men smagen vækker minder om kokospalmer, sandstrande og romantiske solnedgange. Alt hvad man har brug for i vinterens mørke.

Se hele opskriften her.

Tranebær-drink

© onesweetmess

Boblende tranebærs-fizz

Tranebær, gin, Cointreau, appelsin og rosmarin på toppen - tre af dem, tak!

Nu har vi fået seks drinks med champagnebobler, så kan vi godt leve med, at denne kun er med tranebær-sodavand.

Find opskriften her

Mynte og granatæble spritzer

© loveandlemons

Mynte og granatæble spritzer

Vi tager dog gerne én med prosecco igen. Her er alkoholen vodka, og det søde er myntesirup og granatæblejuice.

Få opskriften her

Champagne med Whiskey og vanilje

© cocokelley

Champagne med whiskey og vanilje

Whiskey og champagne? Er det nu en god kombination? Ja! Bare prøv selv.

Den skal have lidt sirup, som du selv laver af sukker, vand og vanilje. Til boblerne kan du godt nøjes med Prosecco. Eller "nøjes" er ikke helt fair, for denne boblende vin fra Verona-egnen er som skabt til champagne-cocktails.

Få opskriften her

Pærechampagne

© spoonforkbacon

Champagnedrink med julenoter

Og så lige en sidst for the road. Her er der pærer i bunden af boblerne og kardemomme, kanel og brun sukker til at højne smagen.

Konklusionen er klar: Champagne er en fantastisk smidig drik. Den fungerer fint au naturél, når der skal skåles til rådhustårnets klokkeslag nytåraften. Det ser også festligt ud på sejrsskamlen ved Formel 1-løb, når propperne springer.

Men man kender ikke sin champagne til bunds, før man har udforsket champagnens muligheder i drinks. Og husk at champagne cocktail kan drikkes hele året rundt. De er ikke kun gode til nytåret og nytårsfesten

Se opskriften her.

Relaterede Artikler