10 inspirerende hjemmekontorer

Kom med indenfor i 10 inspirerende hjemmekontorer fra nogle af de mange betagende hjem, som vi har besøgt gennem årene.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset kan forvandles til kontor

Vi inviterer dig med indenfor i designer Michael Kristensens hjem på kun 40 kvadratmeter. Hjemmet er indrettet med fleksible møbler, så stue og kontor kan forvandles til soveværelse.

Selvom pladsen er begrænset, er det tydeligt, at hjemmearbejdspladsen er prioriteret højt, og der er gjort plads til et stort, massivt skrivebord, som dog udover at være praktisk også indgår som et fint møbel i indretningen.

Skrivebordet er placeret foran det store vinduesparti, hvilket sikrer et godt lys, og det kan samtidig virke motiverende og inspirerende for mange at kigge ud, fremfor for eksempel at kigge ind i en væg.

Se mere fra det lille hjem midt i København her.

Stort hjemmekontor med plads til to borde
© Andreas Mikkel Hansen

Masser af plads at boltre sig på

I modsætning til ovenfor er der her masser af plads at boltre sig på - det er nemlig en gammel fabriksbygning, som er blevet forvandlet til en luksuriøs bolig.

Ligesom i boligens øvrige rum, er der god plads på kontoret. Så god plads at der faktisk kan være hele to store skriveborde og derudover opbevaringsplads - to ting, som er guld værd på et hjemmekontor!

De to skriveborde er sat op imod hinanden, og lyset strømmer ind i rummet fra stort set alle sider. Netop lyset er afgørende på hjemmekontoret, og det er derfor smart at placere skrivebordet tæt på et vindue, ligesom det er gjort her. Sørg dog for, at der er mulighed for at trække gardiner for, hvis solen skulle være til gene i løbet af arbejdsdagen.

Se mere fra boligen her.

Enkelt og stilrent hjemmekontor
© Brian Buchard

Enkelt og diskret

Her har man formået at holde kontorindretningen enkel og ikke mindst diskret, så den blender naturligt ind i husets øvrige indretning.

Den farvede væg giver kant til rummet og bidrager samtidig til et hjemligt og knap så formelt udtryk, hvilket er værd at gå efter på hjemmekontoret, da det løsner stemningen og gør det rart at være i rummet.

Du kan se mere fra den klassiske villa her.

Hjemmekontor med sans for detaljerne
© Christoffer Regild

Sans for detaljerne

Her er det visuelle udtryk i aller højeste grad tænkt ind på hjemmekontoret, hvor den mørkerøde farve på væggene og de lækre designmøbler skaber en eksklusiv og luksuriøs stemning.

Det kan være en stor fordel at tænke nøje over det visuelle udtryk på dit hjemmekontor, da det spiller en væsentlig rolle i forhold til, hvordan du arbejder og i det hele taget trives i rummet.

Indret dig med farver, møbler, billeder og nips som gør dig glad - på den måde hiver du den hjemlige følelse med ind på kontoret.

Se mere fra den unikke lejlighed her.

Indbygget kontor
© Pernille Kaalund/www.pernillekaalund.dk

Et indbygget kontor

For at spare på kvadratmeterne har parret i dette hjem valgt at skabe en nærmest indbygget kontorplads i deres walk-in-closet. På den måde er kontoret adskilt fra de øvrige rum, og man kan derfor sidde i ro og mag, når man arbejder.

Der er masser af bordplads, hvilket bestemt er at foretrække på hjemmekontoret, og for at sikre en god belysning har man sat en stilfuld PH-lampe på bordet, som kan supplere dagslyset.

Se mere fra hjemmet her.

Stort hjemmekontor
© Andreas Mikkel Hansen og CPH Nest

Højt hævet hjemmekontor

Fra det store vinduesparti i dette kontor har man et smukt kig ud over køkkenet og stuen.

Kontoret ligger nemlig på 1. sal, og med det store vinduesparti skaber man dels en sammenhæng med opholdsrummene, og dels sikrer man, at dagslyset kan strømme ind og skabe en fornemmelse af luft og rummelighed.

Med en bordplade langs vinduespartiet er man sikker på, at man, når man arbejder, får det meste ud af det dagslys, der måtte komme ind i rummet.

Derudover er der både tænkt luft og plads samt opbevaring ind i indretningen på kontoret. Der er masser af plads på skrivebordet og både hylder og lukkede skabe, hvori man kan gemme de ting væk, som ellers ligger og roder.

Se mere fra den luksuriøse lejlighed med udsigt over Themsen her.

Hjemmekontor på hemsen
© Karsten Damstedt

Sommerhus med plads til kontor

Hvis sommerhuset skal være et sted, man kan besøge året rundt, er det for mange en fordel at tænke kontoret ind i indretningen.

Det har man gjort i dette fine sommerhus, hvor kontoret befinder sig på en hems og dermed er trukket tilbage fra opholdsrummene. Fra arbejdspladsen har man et flot kig ud over opholdsrummene til den ene side og den grønne have, hvis man kigger lige frem og ud af de store vinduespartier.

På den måde er man også sikret et godt arbejdslys i form af dagslyset, og når mørket trænger sig på, står den fine arkitektlampe fra Artemide klar.

Se mere fra det hyggelige sommerhus her.

Hjemmekontor i stuen
© Karina Tengberg

Kontor midt i dagligstuen

For mange foregår hjemmearbejdet ved enten spisebordet, et skrivebord midt i stuen eller måske på børneværelset. Selvom det klart er en fordel at kunne lukke en dør til hjemmekontoret, så er pladsen ikke altid til det, og så må vi tænke i andre løsninger.

Her fungerer et elegant skrivebord som en fast del af indretningen i stuen fremfor et forstyrrende element, fordi det er tilpasset indretningsstilen i rummet.

Hvis du ofte arbejder hjemmefra, kan du med fordel investere i et skrivebord og en tilhørende stol, som passer ind i indretningen og med dette skabe et lille kontorhjørne i stuen. På den måde bliver kontoret en del af rummet fremfor et midlertidigt rod, som blot forstyrrer øjet.

Se mere fra den New Yorker-inspireret loftslejlighed her.

Minimalistisk hjemmekontor
© Birgitta Wolfgang

Kontoret behøver ikke at være kedeligt

Et mørkt plankegulv, en lækker, stilren kontorstol og et knaldrødt skrivebord med spinkle metalben udgør hjemmekontoret i denne minimalistiske lejlighed på Nørrebro.

Ved første øjekast bemærker man slet ikke, at det er et hjemmekontor, fordi det går så godt i spænd med den øvrige, stilbevidste indretning.

Kontoret er placeret langs væggen og er dermed tilbagetrukket fra opholdsrummene for på den måde at skabe plads til ro og fordybelse.

For at kompensere for det manglende dagslys, som man trods alt vil opleve, når man placerer kontoret i et hjørne uden vinduer, har man hængt en smuk og praktisk lampe på væggen.

Se mere fra bylejligheden her.

Hjemmekontor med designklassikere
© Mads Mogensen

Det personlige hjemmekontor

Selvom hjemmekontoret “bare” er et kontor, så er der al mulig grund til at gøre det til netop dit kontor.

Ved at skabe et rum, som du befinder dig godt i, og som du kan identificere dig med, skaber du også de bedste vilkår for, at produktiviteten, inspirationen og motivationen kan spire i rummet.

I dette hjemmekontor er der indrettet med både klassisk og nyt design tilsat kunst, og hver enkelt ting er nøje udvalgt til rummet.

På den måde kan du skabe et rum, hvor din personlighed skinner igennem, og hvor du trives, hvilket i høj grad vil have en positiv indvirkning på dit arbejde.

Se mere fra den smukke patriciervilla her.