Fra fabrik til luksusbolig - Et velkomponeret sammenspil

Her er plads til, at dirigent Mogens Dahl kan øve med et symfoniorkester og til at barnebarnet Carl kan køre på cykel gennem den 32 meter lange stue.

© Andreas Mikkel Hansen

Væggene er skrå, der er lys ved panelerne, og gulvene er hævet for at give plads til rør og ledninger. Bygherre, arkitekter og håndværkere har lagt hovederne i blød for at bryde med de åbenlyse valg og skabe unikke løsninger. Alt fra det svævende køkken til de elektriske rullegardiner og det særlige sengegærde lavet af rester af gulvbrædder fra Dinesen er udtænkt netop til fabrikslejligheden, der huser dirigent Mogens Dahl, ejer af Mogens Dahl Koncertsal, og Jette Egelund, ejer af Vipp, kendt for pedalspande.

Ombygningen af fabriksbygningen, der i en længere periode havde huset syv fotografers kontor og to fotostudier, tog et år og blev styret af de to kommende beboere, der fra første taktslag var engagerede entreprenører.

–Mogens dirigerede håndværkerne, som han dirigerer musik. Han har virkelig talent for det, og det er påkrævet i en så omfattende proces. Jeg er koret, han er dirigenten, og begge dele skal være der, siger Jette Egelund.

© Andreas Mikkel Hansen

I det store badeværelse der ligger i forbindelse med soveværelset, er farveskalaen holdt i grå og hvid. Vasken er tegnet af arkitekterne og lavet af firmaet betonvaske.dk. Væghængt toilet fra Duravit, vasketøjskurv og pedalspand fra Vipp, armatur fra Vola og fladskærm fra Samsung.

© Andreas Mikkel Hansen

Her fra badekarret er der mulighed for at se fjernsyn på en fladskærm, der hænger for enden (ses på billedet ovenfor). Badekar fra Duravit, Vola-armaturer designet af Arne Jacobsen og håndklæde og sæbe­dispenser fra Vipp.

© Andreas Mikkel Hansen

Selv om det er gæstebadeværelse er der ikke sparet på noget. Lyskunst af Birgit Østergård, der er en ven af huset, Vola-armaturer, skabe fra Boform og specialdesignet corianvask giver et eksklusivt baderum.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelsets altan har morgensol og der kommer et smukt lysindfald gennem de sprossede vinduer. Oliventræet er Jette Egelunds idé, og træet kompenserer for hendes hang til træer og natur, når hun nu bor i byen.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er virkelig rummeligt og lyst med en lille altan til venstre mod gården. De brede Dinesen-planker er ført videre op ad væggen som hovedgærde og indbyggede sengeborde. Led-sengelamper fra Molto Luce og pendellampe fra Secto Design.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuen er delt op i zoner Indretningen er hjulpet på vej af indretningsarkitekt Anne Krogh. I det forreste sofaområde dominerer en Erik Jørgensen-sofa, model Delphi. Et par loungestole fra Skandiform og sofaborde af Piero Lissoni fra Fritz Hansen gør helheden elegant. Puderne er fra Kurage.

© Andreas Mikkel Hansen

Sofaerne er gamle Erik Jørgensen-modeller, der har fulgt Jette Egelund rundt i flere boliger. Hertil sofabord fra PO Inventar og PK22-stole af Poul Kjærholm. I baggrunden står et fyldigt oliventræ fra Deichmann Planter.

© Andreas Mikkel Hansen

I midten af stuen er skabt et privat loungeområde med en enkelt lænestol, som har fulgt Jette Egelund i ti år. De lyse bænke fungerer både som sidebord og rumdeler.

© Andreas Mikkel Hansen

Her er plads til, at dirigent Mogens Dahl kan øve med et symfoniorkester og til at barnebarnet Carl kan køre på cykel gennem den 32 meter lange stue. Et københavnsk fabrikslokale på 400 m² er ombygget til tjekket luksuslejlighed, og de originale detaljer er så vidt muligt bevaret.

© Andreas Mikkel Hansen

Det svævende køkken fra Boform er skabt specielt til denne lejlighed, og det var noget af det første, Jette Egelund og Mogens Dahl kastede sig over. Indbygget lys i elementerne får dem til at syne endnu mere svævende.

© Andreas Mikkel Hansen

En musikglad dirigent har naturligvis et forrygende piano i privaten. Dette er af mærket Fazioli, og Mogens Dahl har her fået sit eget musikhjørne i lejligheden. Foruden piano er der på bagvæggen specialbyggede reoler af arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalande til partiturer og noder.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisestue og køkken er placeret midt i den 400 m² store lejlighed. Spisebordet skal have en vis tyngde for ikke at drukne i det store rum. Dette er fra Cassina, stole fra Vitra. Det blålige oliemaleri er af Lisbeth Morel. Det sort-hvide kunstværk, der kan skimtes i gangen, har Jette Egelund fået i julegave af sin søn Kasper.

© Andreas Mikkel Hansen

En imponerende gallerivæg skærmer køkken og spisestue fra den mere private afdeling med badeværelse og soveværelse. Væggen er bygget af en smed, og bemærk, hvordan den svæver over gulvet. Fotokunsten er af Ole Christiansen, som tidligere havde studie her i denne fabriksbygning.

© Andreas Mikkel Hansen

Den indbyggede pejs kostede det en del besvær at få installeret, da skorstenen var svær at ramme. Skulpturen af den røde dame gav Jette Egelund til Mogens Dahl i julegave. Den er fra Galleri Brethvad.

© Andreas Mikkel Hansen

Hoveddøren ses til venstre og her i gangen er det tydeligt at se, hvordan gulvet er løftet ca. 20 cm for at give plads til rør, ledninger og andre praktiske foranstaltninger. Entrégulvet er belagt med et sort sisaltæppe. De indbyggede garderobeskabe til højre er fra Boform.