8 detaljer som afslører om du mestrer kunsten at indrette

Det er en kunst at indrette hjemmet med både stil og charme, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Men der er nogle grundlæggende principper, du kan følge og som generelt går igen i hjem, hvor indretningen fungerer. Bliv klogere her.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

1 Du mikser gammelt og nyt på en kreativ måde

En dygtig indretningsstylist er god til at blande gamle ting med nyt, og finde gode design fund på tilbud. Lad arvestykker og genbrugsfund få plads ved siden af nye designmøbler, og suppler med billigere, men klassiske møbler.

Hjemme hos Marcus og Louise har de skabt en spændende blanding af gammelt og nyt, som giver liv og dynamik til deres indretning. De to kontraster er med til at "tale" hinanden op".

7. Du kombinerer fint med funksjonelt
© Andreas Mikkel Hansen

2 Du kombinerer æstetik med funktionalitet

Det er vigtigt at omgive sig med smukke ting, men det er mindst lige så vigtigt, at interiøret opfylder de funktioner, du har brug for i det daglige.

Effektiv opbevaring, specialbyggede møbler og smart brug af knager er eksempler på et funktionelt hjem. Denne kompakte seng er praktisk, men er også et møbel, der ser flot ud i et relativt lille soveværelse.

Vil du have flere tips til at bruge pladsen i soveværelset? Se vores tips til, hvordan du får dit soveværelse til at se større ud

© Foto: P. Wessel, styling: Caroline Flindt

3 Du skaber en rød tråd med farver

Uanset om du er til primærfarver eller 50 nuancer af beige, så er det en god idé at gøre dig tanker om, hvilke farver du vil satse på, så der skabes en rød tråd i dit hjem.

Har du brug for input til, hvordan du sammensætter farver og skaber en palet, som du fører ud i indretningen, kan du læse mere om 60-30-10-reglen eller tage hoveddyk ned i denne guide til, hvordan farver former rum.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

4 Du har kombineret elementer fra forskellige perioder

En almindelig misforståelse er, at man skal vælge én stil og så holde sig til den. Men resultatet bliver så meget mere spændende, hvis du blander genstande fra forskellige stilarter, perioder og trends!

I denne lejlighed i København er hver en krog dækket af personlige skatte, antikviteter, designklassikere og moderne kunst.

© Foto: Pernille Münster / Styling: Katrine Hovind

5 Du tør være personlig og overraskende

At finde din egen stil betyder, at du skal turde træffe nogle personlige valg. Hjemme hos Pernille og Lasse i Oslos gamle bydel har de perfektioneret en spændende og personlig farvepalet i uventede kontraster.

Pas på de ting, der betyder noget for dig – og vis dem frem! Her får du tips til, hvordan du kan style reolen på en interessant og personlig måde

© Styling: GlottiPress, Foto: Andreas Mikkel Hansen

6 Du ved, hvordan du begrænser dig

Du overfylder ikke dine rum! Hvis du har nogle smukke ting, du gerne vil fremhæve, giver du dem den plads, de fortjener.

Denne kunst mestres af Louise og Henrik, som efter mere end 5.000 håndværkertimer, nåede til at indrette deres drømmehjem, som på ingen måder er tynget af nips, men alligevel har masser af personlighed.

© Maria Vous

7 Du tør at tænke utraditionelt!

Kreative løsninger skaber unikke hjem! Vær ikke bange for at vælge utraditionelle muligheder, såsom at have en gynge i stuen.

Det vigtigste er, at rummet opfylder dine behov – og at du nyder det personlige udtryk, du skaber.

Hyggeligt hjem med grønne planter
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

8 Du bruger planter som en vigtig del af interiøret

Uanset hvor stilrene dine møbler er, og hvor mange naturlige materialer du bruger, kan vi ikke komme udenom, at møbler er døde ting. Planter tilfører liv og energi til dit interiør og skaber en behagelig atmosfære. Derudover gør grønne planter underværker for indeklimaet!

Grønne planter i forskellige størrelser skaber dynamik, som her i denne bolig på knap 50 kvadratmeter.