De 5 bedste tips til at style din bogreol

Vi guider dig til den perfekt stylede reol, som emmer af personlighed og stil.

Hemmeligheden bag succesfuld styling af reolen

Reolen er ikke blot et praktisk opbevaringsmøbel, men snarere et stort, åbent kanvas, som kan bruges til at fremhæve din personlige stil.

Vi har knækket koden til en stilfuld styling af reolen, og her er vores 5 bedste tips.

Reol
© Claus Troelsgaard

Tip 1 - Sorter og sig farvel

Det første og mest afgørende tip handler om at begrænse indholdet i reolen. En overfyldt reol kan påvirke hele rummets udtryk ved at skabe kaos og uorden.

Det er derfor altafgørende, at du udvælger de ting, som er vigtigst for dig at have stående på reolen og finder et andet sted til de øvrige ting.

Tænk på det på denne måde: Jo flere ting du har i reolen, jo mindre indtryk vil hver ting gøre.

Her har man valgt at prioritere bøger, men man har til gengæld lagt nogle af dem ned for at bryde de rene linjer og skabe struktur. Du kan se mere fra den fine taglejlighed her.

LÆS OGSÅ

Flot stylet reol
© Kira Brandt

Tip 2 - Orden og struktur

Når de mest væsentlige ting er udvalgt, kan du begynde at overveje det udtryk, du ønsker, reolen skal have. Du kan blandt andet overveje, om du ønsker en bestemt sammensætning af farver, materialer, former og størrelser.

På den måde sikrer du, at der er en klar rød tråd samt orden og struktur i reolens udtryk, hvilket er essentielt i stylingen af enhver reol.

I denne reol er de fine opbevaringskasser gennemgående, og det skaber en flot rød tråd gennem hele reolen. Dog brydes udtrykket af forskellige interiørobjekter, som sikrer, at reolen ikke bliver for monoton og ensformig. Se mere fra den flotte lejlighed på Frederiksberg her.

LÆS OGSÅ

Bogreol
© Christina Kayser Onsgaard

Tip 3 - Farver og asymmetri

Som nævnt ovenfor er det væsentligt at tænke over selve reolens struktur. Her spiller særligt farvevalg og selve opbygningen af indholdet på reolen en væsentlig rolle.

Brug farver fra for eksempel interiørobjekter eller bogsamlinger til at skabe den førnævnte røde tråd og til samtidig at tilføre liv til indretningen. Du kan også skabe liv ved at give reolen et asymmetrisk udtryk. Det bryder med de rene linjer og skaber en smuk dynamik i reolen.

Hvis det hele er for monotont og står for lige, kan det nemt flyde sammen og bliver for stift i udtrykket.

På dette billede er det tydeligt, at bøgerne bidrager med både farve og asymmetri til indretningen. Ved at lægge nogle af bøgerne ned bryder man med det klassiske bogreol-udtryk og skaber et flot spil i reolen, samtidig med at farverne træder i karakter i de sort/hvide omgivelser. Du kan se mere fra den gennemførte lejlighed her.

Stylet reol
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Tip 4 - Balance er alt

Balance og visuel vægt er utrolig vigtigt for at skabe et smukt og gennemført udtryk i reolen. Hylderne må hverken være for fyldte eller for tomme, så det handler i den grad om balance.

I denne reol er der for alvor leget med balancelementet, og man har med en blanding af store og små ting skabt et visuelt afbalanceret udtryk. De store, skulpturelle objekter kan sagtens stå alene, mens flere af de mindre objekter står i grupper, for netop at skabe balance. Se mere fra den smukke arkitekttegnede villa her.

Personlig reol
© Birgitta Bjørnvad/Sisters Agency

Tip 5 - Prikken over i'et

Det sidste trin er at tilføje en god portion personlighed til reolen.

Det er vigtigt, at reolen passer ind i netop dit hjem, og at den afspejler dig og din stil. Indret derfor reolen med interiørobjekter, kunstværker og bøger, der betyder noget for dig, og vær også her opmærksom på at bruge farver, som du er særligt glad for, og som afspejles andre steder i dit hjem.

Det er naturligvis stadig vigtigt, at du har de øvrige tips in mente, så du ender ud med en perfekt stylet reol.

Denne reol er indrettet med alt fra små fotografier, skulpturer, vaser, bøger, planter og små, finurlige ting, hvilket alt sammen gør, at den emmer af personlighed. Det er tydeligt, at hver en ting er valgt med omhu, og det den fine reol formår at give hele rummet et unikt og meget personligt udtryk. Du kan se mere fra den fine 70'er villa her.