Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De 5 bedste tips til at style din bogreol

Reoler er ikke længere kun til bøger. Det er nu vores favoritsted at fremvise kunst, stil og personlighed, men der er skam en hel videnskab bag en succesfuld styling af bogreolen.

Hemmeligheden bag succesfuld styling af hylderne

Reoler er ikke blot et praktisk opbevaringsmøbel, men snarere et stort, åbent kanvas, der er velegnet til at fremhæve din personlige stil. Vi har knækket koden til en stilfuld styling, og her er vores 5 bedste tips.

Tip 1 - Rediger. Rediger. Rediger.

Selvom det kan virke som et nemt og selvforklarende trin, så er det den regel, der oftest bliver glemt eller ignoreret, når det kommer til styling af reoler. Start med at sortere og sig farvel til alt, du ikke bruger længere.

Den største synd er at prøve at få plads til alt. Tænk på det på denne måde: Jo flere ting du har i reolen, jo mindre indtryk vil hver ting gøre.

Læs også: Flotte reoler i alle former og farver

Tip 2 - Bøger og struktur

Nu når alt er blevet sorteret igennem, kan du begynde at overveje strukturen i bogreolen. Her kan du med fordel bruge elegante fade, der hjælper til at skabe struktur og en opdeling i reolen.

Saml dine bøger i mindre stakke med farve fordelt jævnt gennem stakkene for et kurateret omend spændende udtryk. Vi kan godt lide at lege med, hvordan bøgerne er arrangeret på hylderne; en hylde kan have vertikale stakke, andre horisontale og nogle kan måske have begge?

Tip 3 - Farver og asymmetri

For at få sammensat de rigtige ting og skabe den helt rette stemning, skal man især tænke over farvevalget. Brug farver til at skabe sammenhæng i reolen ved for eksempel at have gulddetaljer både i top og bund af reolen. Videre skal du være opmærksom på, at asymmetri skaber dynamik og liv i reolen. Hvis det hele er for monotont og står for lige, så flyder det hele sammen. Så sørg for, at reolens elementer har forskellig form og størrelse.

Læs også: Sådan skal du bruge din reol

Tip 4 - Balance er alt

Balance og visuel vægt er utrolig vigtig for en let og ubesværet styling. Sørg for, at hylderne ikke er så fyldte, at de virker rodede, men vær samtidig ikke så sparsom, at hylderne virker gabende tomme. Store, skulpturelle elementer kan sagtens stå alene, mens mindre items fungerer bedst i en gruppe eller som accent.

Tip 5 - Prikken over i'et

Det sidste trin er at tilføje en god mængde personlighed i reolen. Skab en blanding af malerier og skulpturelle værker. Det giver det visuelle udtryk en suveræn dybde og mere liv til din reol. Samtidig er det den perfekte måde at vise din designmæssige kreativitet frem.

Nøglen er at have en solid blanding af neutrale og visuelt stærke elementer i reolen, således at den skaber interesse, men samtidig ikke er overdøvende.

Læs også: De bedste moderne og skulpturelle reoler

Relaterede Artikler