En af de skønneste lejligheder på Frederiksberg
Indrettet med masser af planter, danske design og mørk elegance er intet overladt til tilfældighederne.
Af
Kira Brandt fotograferer interiørbilleder, og har et skarpt øje for design, komposition, form og farve.

Styr på sagerne og regiet, sørger den indbyggede reol for. Opbevaring i æsker, kasser og mapper i grå og naturlige farver gør hele forskellen på, om reolen opfattes som rodet eller så interessant, at man vil gå på opdagelse i den. Tænk som her multifunktion ind i din indretning, hvor en arbejdsplads er integreret i reolen. Kontorstolen er fra &tradition, puden fra By Lassen, og bordlampen er designet af Søren Rose for Menu, kasser i reolen er fra Stefan Papir.
Uimodståelig lejlighed
Rum med lysindfald fra mere end en side er dragende. Hjemme hos fotografen Kira Brandt på Frederiksberg er der lysindfald fra tre verdenshjørner. Det gør lejligheden uimodståelig.
Grønne planter, som går igen som lag på lag på store fotostater, fotograferet af Kira selv, sender tankerne i retning af en urban oase. Og når hjemmet så ovenikøbet ligger lige over for bydelens allerskønneste oase – Frederiksberg Have – ja så giver det hele mening.

Små møbler fra Menu præger indretningen i stuen. På bordet står en klassisk kubusstage af Mogens Lassen. Væggen er malet i mørkegrå, og den petroleumsblå AJ-lampe står skulpturelt
i spændfeltet mellem den hvide væg og den dybe grå. En flettet kurv med plaider fra Broste Copenhagen og StrikAholic til både ude og inde står standby ved sofaen.
Balance mellem det lyse og mørke
Hvad angår farveholdningen hos Kira er der først og fremmest hvidt. På gulve, vægge, lofter og inventar. Som udgangspunkt er der derfor en hvid ramme. Men så er det også slut med det hvide, for i dedikerede zoner er der dybe og indbydende farvekoncentrationer af grønt, brunt, gråt og petroleumsblåt.
Derfor er der nogle steder lyst og luftigt, mens der andre steder er en stor samling af ting, planter, keramik og farver. Det er denne veksling mellem omfang af udsmykning og koncentration af farve, der gør lejligheden så stemningsfuld, og indretningen interessant.

Designbøger er en fast del af interiøret sammen med personlige indslag som strandfund.

Vælger man en mørk vægfarve i en stue, vil lyse møbler og kunst få stor effekt.

Som en grøn botanisk væg fylder Kiras egne værker, hvor de mange lag skaber en 3D-dybde i rummet. Bogen 101 Design er illustreret med billeder fotograferet af Kira.
Store fotostater
At fotostaterne står lag på lag, og ganske nonchalant hviler op ad væggen, giver et dejligt afslappet udtryk. Der er styr på sagerne. Intet er tilfældigt, men det ser tilfældigt ud.
Selve lejligheden består af en lille entré, et badeværelse, to små tilstødende værelser – et til Kira og et til datteren Frida – og så et stort åbent rum med god plads til både køkken, spiseplads, sofa og arbejdsplads. Alt dette på knap 100 m².

Masser af grønne planter i patinerede krukker skaber liv i vindueskarmen.

Rustik keramik fra Nepal på en bakke fra Iben Bach med et viskestykke fra Karin Carlander.

Havgrønne farver skaber ro og balance i et koncentreret stilleben.
Organiseret grønt
At indretningen fungerer så godt, skyldes for det første et stort lysindfald fra store dør– og vinduespartier mod øst, syd og vest og en altan, man kan træde ud på – også fyldt med grønne planter. Ligeledes er der grønne planter til overflod i vindueskarmene, men samlet i grupper, så de står som organiseret grønt.

Dansk, stramt, originalt design huserer i køkkenet med et spisebord med betonplade og mikado-træstel designet af Eberhart Furniture. De spinkle spisestuestole er fra Menu, og de enkle linjer får modspil af rustikt keramik på en bakke. Over bordet hænger en gammel Ikea-lampe. Fotostaterne giver dybde i rummet og er fotograferet af Kira.
Lyst og rumligt
Dernæst er der valgt møbler med rette og små proportioner. Spinkle stole til et rundt spisebord, som man let kan komme om, og en mindre sofa med et lille ovalt sofabord. Sidst men ikke mindst er der orden på alle ting. For dem er der mange af. Og derfor kunne det let ende som uorganiseret rod. Nu er det blot spændende at gå på opdagelse blandt dem.

Køkkenet var nylavet, da Kira købte lejligheden, men i virkeligheden var det lidt for pænt og anonymt efter hendes smag. I stedet for at rive det ud satte hun reoler og sættekasser af drivtømmer op og fyldte dem med en skøn blanding af alverdens potter, krus og tallerkener i miniatureudgaver fundet på rejser til Nepal og Sri Lanka, men nogle er også kreeret af Kiras datter Frida.

Kludetæppet på gulvet skaber varme og stoflighed sammen med viskestykker designet af væveren Karin Carlander. Vintage skomagerpendler står for belysningen.
To professioner
Kira er ud over at være uddannet fotograf, også blomsterbinder og har af den årsag både en forkærlighed for grønne planter og gedigent dansk design, som hun fotograferer en del af. Hun tager fotos til både redaktionelt og kommercielt brug og primært inden for interiør og livsstil. Kira arbejder, lever og ånder, bogstaveligt talt i denne lejlighed. Alt sammen kan man mærke i det sekund, man træder ind ad døren.

En reol af drivtømmer gemmer på et miks af rejse- og personlige minder.

Grethe Meyers ildfaste og evigt moderne stentøjsstel Ildpot fra 1976 står fremme på køkkenbordet.

En sengegavl og tæppe af mørkebrunt velour, et hav af puder, et bemalet gammelt natbord, samt stemningsfulde fotostater af Kira selv giver soveværelset den personlighed, der skal til for at rummet ikke bliver kedeligt. Gavl og puder er fra KML Design, og sengetæppet er fra Broste Copenhagen.

Essensen af Kiras bolig er samlet på dette enkle moodboard, hvor egne fotos er blandet med Grethe Meyers stel Ildpot, en skulpturel bregne, en sort vase lagt på et vævet viskestykke af Karin Carlander og en finurlig strandsten gemt i en boks fra Stefan Papir. Fælles er en farveskala, der bevæger sig mellem hvid, grå, sort, petroleum, lertoner, drivtømmer og grønne planter.