Netop arkitektens indbyggede opbevaringsløsninger viste sig at være svaret på stort set alle de indretnings- og opbevaringsudfordringer, familien tidligere havde stået med – og som mange andre, der også bor i lejlighed, tumler med.
– Jeg kan godt lide, at tingene er enkle og overskuelige, og det er en kunst, når man er så mange, som vi er. Derfor er det genialt, at vi har fået så mange indbyggede opbevaringsløsninger, at vi slet ikke har brug for nogen skabe. Vi har mange ting, men de er samlede, og alle ting har fået sin plads helt fra starten af. Det gør det en del nemmere, når der ikke hele tiden er mindst én, der spørger ”Hvor er min ...?”, fortæller Camilla Karstad.
I opholdsrummene øjnede arkitekten muligheden for at skabe ét stort, gennemlyst rum – det vil sige med lysindfald fra vinduer i begge sider – noget, der ellers sjældent kan lade sig gøre i etageejendomme. Ved at slå stue og køkkenrum sammen på tværs af fordelingsgangen fik han med snilde og respekt for de bærende vægge skabt et stort, lyst rum med udsigt til gårdens grønne træer til den ene side og solopgang over byens søer til den anden.
Samtidig har familien fået det smukkeste lysindfald på alle tidspunkter af døgnet i netop det rum, de befinder sig mest i – og de sammenlagte lejligheder er endelig blevet til ét hjem i perfekt balance.
Se flere projekter af arkitekt Jens Lind her.
BILLEDE Én sofa, én stol og en stor indbygget reol er alt, hvad familiens stue rummer. Og mere skal der heller ikke til, når alt fungerer efter hensigten. Tingene har deres plads, og rummene er indrettet til deres formål. Herinde bliver der hygget foran tv'et, mens man stadig kan følge med i livet i køkken-alrummet overfor. Reolen er bygget af en snedker og rummer alle Mikkel Karstads kogebøger, nips og praktiske ting som skamler, tæpper, lys og alt muligt andet, der i sin helhed er blevet til et fint tableau i stuen. Sofaen er fra Hay, lamperne er af Arne Jacobsen og stolen er Børge Mogensens spanske stol fra Fredericia Furniture.