Se drømmen af en 70'er villa, der gemmer på en særlig historie
På en bakketop op ad Trørødskoven i Vedbæk står et stramt 70'er-hus i to etager og pryder. Efter tålmodig ventetid, et lykketræf og en gennemgribende og yderst vellykket renovering står parret med et sandt drømmehus.
Af
Maggie Kempinska, 46 år, er billedkunstner, tekstforfatter og grafisk designer. Her er hun sammen med bichon havanais-hvalpen Lilly på 8 måneder.
Hvid James Bond-villa
For ni år siden, da Maggie Kempinska og Jesper Kempinska-Larsen gik en tur i skoven, faldt deres blik atter engang på den hvide James Bond-villa, som de havde døbt det 1970'er-hus, de ofte passerede. De boede selv et stenkast derfra, men villaen havde gjort sig bemærket flere gange, så nu skulle det være!

Drømmehuset er fra 1972. Bygget ind i en bakke op ad en skov. Grunden på 1700 m2 hælder en del, men ender i et fladt stykke, hvor der både er plads til fodbold og solbadning i hængekøjen. Familiens næste projekt er at udskifte værnet på første sal med smalle lodrette trælameller. "Det vil stramme huset op, uden at vi gør vold mod husets oprindelse", pointerer Jesper Kempinska-Larsen.

Smukke materialer, fine danske nyklassikere og Maggie Kempinskas egne kunstprint byder velkommen i entreen. Lænestol fra &Tradition, designet af Space Copenhagen, sidebord i marmor fra Gubi.
Det hele startede med et postkort
Et postkort blev forfattet til ejeren med ønsket om husbytte eller -salg, og smidt ind gennem brevsprækken. I hele otte år hørte parret intet, men så kom der pludselig en mail med beskeden om, at ejerne nu endelig var klar til at sælge.
– Vi havde det jo egentlig godt, hvor vi var, men da mailen så pludselig poppede op i indbakken, tænkte vi, at det måtte være skæbnen, fortæller Maggie.

Indgangspartiet havde rustrøde klinkegulve og lysebrune vinduesrammer. I dag er der lagt grå keramiske klinker i 80 x 80 cm fra Kronos Gent, og de er videreført til trappepartiet. Maggies kunst er allestedsnærværende, al kunsten er skabt specifikt til huset.
Mange følelser på spil
– En tre måneder lang prisforhandling gik i gang, og der var mange følelser på spil, men huset endte heldigvis med at blive vores, og vi kom af med vores gamle hus temmelig hurtigt. Og så skulle der renoveres, fortæller Jesper, som er partner i Holmris B8 og står for indretning af hoteller og restauranter.

Kig fra spisestuen mod køkkenet. Rundt om det smukke udtræksbord fra Walter Knoll står stole fra Hay, model Result og Soft Edge. Multi-Lite-lamperne over spisebordet er fra Gubi, og den fine barvogn er fra Stellar Works. På væggen ses Maggies kunstprint.
Gennemgribende renovering
– Vi stod pludselig med et autentisk 70’er-hus i to etager, hvor intet andet end et køkken var blevet udskiftet på 45 år. Der var rustrøde klinker på gulvene, små rum og vægge alle vegne. Synlige ledninger, lave døre og tre typer trægulve på førstesalen.
Der skulle gøres noget overalt, især på de tre badeværelser og køkkenet fra 90’erne. Så vi allierede os med Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects og fik i første omgang styr på alle materialerne, fortæller Jesper.

– Vi har et grovkøkken i forlængelse med dette køkken, hvor vi roder mere. Derfor kan vi tillade os at skabe ro her med små stilleben og holde alt i samme tone, fortæller Maggie. Design fra Broste Copenhagen, Søstrene Grene, House Doctor og Georg Jensen.
Elegante keramiske fliser
Allerførst blev de rustrøde fliser dækket til.
– Vi er især blevet glade for de grå keramiske fliser, som Jonas var fortaler for. Dem har vi valgt at folde ud i hele stueplanet, og på samtlige badeværelser og i køkkenet, tilføjer Maggie.

Køkkenet og alle skabe i huset er eget design i hvid-pigmenteret eg produceret på Holmris B8's fabrik i Silkeborg. Køkken-øen er skabt af den fineste grå-brune marmor, Piedra Grey, fra E. Nielsen, og vejede omkring et halvt ton. Den krævede ikke færre end otte flyttemænd at få båret op. Lamperne over øen er fra Flos, armaturet fra Dornbracht, og barstolene fra Mater. Belysningen i huset er lavet i samarbejde med Flos, og der er bl.a. brugt lavenergi LED-indbygningsspots.

Fra køkkenet er der gennem to døre direkte udgang til den store terrasse. De smukke hørgardiner, som elegant rører gulvet, er syet af Kvadrat-tekstil. Det indbyggede Pocketskab til at gemme alle de "grimme" ting som kaffemaskine, blendere og juicepresser af vejen var en god løsning, så køkkenet kunne holdes stramt og ordentligt.
70'er look
Loftsbjælkerne blev slebet ned, og lofterne sænket med indbyggede spots overalt i huset.
– Vi overvejede til sidst at male dem hvide, men det ville have dræbt 70’er- looket med det samme, og havde været en kæmpe brøler, erkender Jesper.

Et kig mod køkkenet fra vinkelstuen, hvor lysindfaldene er altdominerende og den høje reol, New Order, fra Hay fungerer som en moderne sættekasse fyldt med familiens yndlingsobjekter. Indskudsbordet er fra tyske Walter Knoll.
Sammenlægning af tre rum
Det store køkken/spiserum var oprindeligt tre rum. Her rev familien to vægge ned og opsatte i stedet to limtræsbjælker, som de havde deres udfordring med at pigmentere i den helt rette "orange" glød, så de matchede de øvrige i huset.

– Vi ville gerne være tro mod husets oprindelse og alder. Derfor valgte vi at køre en loungy 1970’er-stil i stuen, fortæller parret. Her er Togo-sofaen fra Ligne Roset samlingspunktet, og den ikoniske lampe Arco fra Flos, designet af Archille og Pier Castiglioni, spiller den anden hovedrolle. Trisse-bordene i tre størrelser er af Nanna Ditzel.

Masser af grønne planter foran de store vinduer henter naturen indenfor i den rummelige stue med åben pejs.
Naturmaterialer som den røde tråd
Ovenpå fik familien lagt ens plankegulve i pigmenteret eg, og vægge blev væltet, så ungerne kunne få nogle gedigne rum.
– Belysningen gjorde vi også et stort nummer ud af. Den skulle både fremhæve al Maggies kunst, men også murstenene og alle husets øvrige materialer og flader, som er valgt med omhu. Vi ville ikke have for meget pynt i det her hjem. Huset skulle være en del af den omkringliggende natur og holdes i naturlige materialer.
Egetræ, limtræ, keramik, hør, uld og mursten blev grundelementerne i huset. Sort, hvid, grå, beige og alle typer af træ udgør farvepaletten. Og grønt kommer fra de mange planter, der står rundt omkring i hele huset.

Limtræsbjælkerne, som går igen i hele huset, har familien bevaret i sin oprindelige form og farve. De har blot slebet dem mindre "orange". Det samme gælder garderoben fra 1972. Lampen har parret selv designet i samarbejde med Frandsen Project. For enden af trappen ses en lille Mater-skammel under Maggies grafiske værker.

Et kig gennem sove- og arbejdsværelset. Her ses, hvor lys og luftig atmosfæren er blevet efter renoveringen, og ved at holde sig til få materialer og farver i hele huset.
Eget kunst på væggene
– Vi kom fra et meget farverigt hjem, så vi havde intet til væggene. Og så måtte jeg kreere nyt på kommando, tilføjer Maggie, der laver både kunst og grafik på bestilling.


Badeværelset og gæstetoilettet har samme grå keramiske fliser fra Kronos Gent på 80 x 80 cm som i resten af huset. Badet er bygget op som et koldtvandskar, der sammen med husets sauna og skyllebruser danner en hel spa-afdeling. Her dyrkes der selvforkælelse og velvære. Armatur er fra Dornbracht. Vaskeskab er eget design udformet hos Holmris B8. Spot fra Flos og marmorlampe fra New Works.

Dette rum var i sin tid en ekstra stue. Parret har valgt at bruge det som kombi-værelse, hvor der både arbejdes og soves. Det er blevet et af familiens yndlingsrum, for udsigten er panoramisk, og lyset er magisk.
Svalegang med panoramaudsigt
Udenfor er huset forbundet af en svalegang på førstesalen, hvorfra udsigten kan nydes fra alle vinkler.
Terrassen i stueplan er på hele 120 m2 og har været brugt til mange sammenkomster, og den store have på 1700 m2 har bichon havanais-hvalpen Lilly indtaget som sit domæne. Huset har i den grad fået nye ejere, og alle fem lader til at stortrives her på bakken.

– Dette er primært min arbejdsplads. Her fifler jeg med grafiske opgaver og skriver p.t. på min første krimi, fortæller Maggie. Skrivebordsvæggen er egentlig en sengegavl fra Holmris B8, skrivebordslampen er fra Gubi, og kontorstolene Kevi er fra Engelbrechts. På væggen ses nogle af Maggies mange sort-hvide kunstprint. Spejlet, der lige skimtes til højre, er fra CasaMilano.

En halvvæg fungerer som sengegavl og rumdeler, skrivebordet står på den anden side. Sengen er placeret midt i rummet og har et 180-graders panoramisk vue. Sengetæpperne er fra Hay og Rue Verte, bordene er fra Hay, designet af Brdr. Bouroullec. Tæppet er hentet i Marokko, lamperne fra Frandsen, og kunsten på væggen er Maggies egen. – Det var mit Veto-kort med sengen midt i rummet. Det, Togo-sofaen og Arco-lampen. Så var jeg mere hip som hap med resten, afslører Maggie. Og Jesper supplerer: – Vi har jo heldigvis samme smag, så indretningen er ikke skilsmissegrund herhjemme!

Fra baghaven ligner huset et étplanshus. Det folder sig dog ud ned ad bakken og rummer to en halv etager og en 1700 m2 stor have.

Terrassen er ikke helt på plads endnu. Parret leder efter de helt rigtige, bløde lounge-udemøbler, men indtil videre står Pallisade-møblerne fra Hay ganske fint.

Der er i alt 34 lange trin til hovedindgangen. Vil man have udsigt, må man finde sig i at slæbe indkøbsposer til toppen. Det giver lidt ekstra motion i hverdagen og lange arme, siger Maggie. Gamle jernbanesveller er brugt overalt i haven som afgrænsning af bede.