Her er 17 moderne lysekroner med blikfang

Lysekroner har endnu en gang indtaget spotlightet, da de er det perfekte modspil til det skandinaviske hjem. Her er vores bedste bud på den moderne lysekrone.

Gensyn med en ny og forbedret lysekrone

Den tunge prisme-lysekrone, som de fleste af os nok forbinder med en forældet indretning, har fået en moderne opdatering.

Selvom det for de fleste moderne lysekroner gælder, at både prismer og krystaller er væk, så findes de stadig. Men langt de fleste har nu store glaspærer og kupler, der giver den et lettere og mere rent udtryk.

Den velkendte dramatik forbundet med en antik lysekrone, er dog ikke gået tabt i den nyfortolkede version. Der er stadig mange fine og gode detaljer, der kommer til udtryk ved den moderne lysekrone, som gør, at den bliver et smukt og skulpturelt objekt i hjemmet.

Derudover er en lysekrone en oplagt mulighed for til at få mere personlighed ind i indretningen.

Lysekroner findes i et væld af former og størrelser. Vælg én med mange arme og karakter og lad den være centrum i et større rum, mens en mere afdæmpet lysekrone er perfekt til et hjem på færre kvadratmeter.

Design lysekrone fra Verpan
© Verpan

Designlysekrone fra Verpan

Verner Panton har designet mange skønne lamper, heriblandt en smuk guld-lysekrone. Designet indeholder mange spiraler, som hænger sirligt ned og skaber en illusion af ro og orden.

Lysekronen bliver et helt kunstværk, og dens form gør, at den spreder et flot lys ud i rummet. Lampen kommer i flere farver og andre størrelser.

Lysekrone fra Verpan, Spiral SP2 Guld, køb den her.

Lysekrone fra House Doctor i sort moderne udgave
© House Doctor

Den simple lyskilde

Den smukke lampe er et funktionelt og skulpturelt design, der giver hjemmet et personligt og simpelt touch.

Lysekronen har detaljer i både sort og messing, så den er nem at bruge i både spisestuen og entreen.

Lysekrone fra House Doctor, Molecular, find den her.

Lysekrone moderne lampe frynser lyserød Warm Nordic
© Warm Nordic

Elegante frynser

Den ikoniske lysekrone med frynser er et tidløst design med referencer til antikkens indretning.

Frynserne skaber et hyggeligt og behageligt lys og skjuler samtidig lyskilden på smukkeste vis.

Lampen er oprindeligt designet af Hans-Agne Jakobsen, men er nu relanceret hos Warm Nordic, hvor den også findes i en hvid farve.

Lysekrone fra Warm Nordic, Fringe Pendel, 2.999 kr., kan købes her.

Overdådig krystal lysekrone med glas
© Markslöjd

Lysekrone med farvede og klare prismer

En overdådig krystal-lysekrone, som er meget elegant i sit udtryk. Lysekronen har prismer, der har flere farver og giver et helt unikt og smukt lys. Den fås i to forskellige størrelser.

Krystal-lysekrone fra Markslöjd, Hidden Gem L, du kan se mere til den her.

Sort lysekrone i antik look fra Normann Copenhagen i glas
© Normann Copenhagen

Industrielt look

Her er en moderne lysekrone med et industrielt udtryk, der passer godt ind i rå hjem. Lysekronen er af poleret marmor og røgfarvet glas. De dekorative glaspærer giver et varmt lys gennem de røgfarvede glas. Fås i tre farvekombinationer.

Lysekrone fra Normann Copenhagen, Amp large i smoke/sort, 12.649 kr., kan købes her.

Kugle lysekrone fra Frandsen
© Frandsen

Genfortolkning af den klassiske lysekrone

Denne smukke lysekrone er udformet med syv kuglehæng, som hænger i forskellige højder, hvilket giver lysekronen et lidt tilfældigt udtryk. Lampen er en genfortolkning af den klassiske lysekrone - hvorfor den er uden krystal. Lysekronen vil pryde over et spisebord eller i en høj entré eller køkken.

Kugle lysekrone fra Frandsen, Ball Multi Chandelier Gold, kan findes her.

Lysekrone med muslingeskaller fra Verpan
© Verpan

Lysekrone med muslingeskaller

Med de mange små muslingeskaller giver denne lysekrone enhver indretning et unikt og ungt pust. Lysekronen er perfekt til dig, som gerne vil skille dig ud gennem indretningen.

Den er designet af Verner Panton, og står som en skulptur i rummet og kaster et helt særligt lys af sig, hvor farverne og skygger kommer til deres fulde ret.

Muslingeskalle lysekrone fra Verpan, Fun 10dm, find den her.

Lysekrone med særligt retro og samtidig elegant look
© MENU, Søren Rose.

Tidløst New York-design

Denne lysekrone har et særligt retro og samtidig elegant look, der er inspireret af designeren Søren Roses rejser i USA.

Lysekronens udtryk er moderne og associeres til området Tribeca i Lower West Manhattan. Der er søgt inspiration i 1930'ernes glamouriøse New York, og det gør den i dag simpel og tidløs.

Chambers lysekrone, Menu, Leonard Chandelier Black, fra 600 Euro, find den her.

MIIRA 6 CIRCULAR BRASS OPTIC
© Nuura

Lysekrone med mundblæste glaskupler

Lampebrandet Nuura har efterhånden manifesteret sig som et kvalitetsbrand hvad angår både æstetik og kvalitet, og de har selvfølgelig også et bud på en moderne lysekrone.

Denne kommer i en metalring i messinglook og seks mundblæste glaskupler, der fordeler lyset på en sanselig og elegant måde gennem glassets struktur. Fås både med 6 og 8 kupler og i forskellige metaller.

Miira lysekrone, Nuura, 18.999 kr. køb den her.

Ikonisk moderne lysekrone i klassisk design
© Louis Poulsen

Ikonisk dansk design

Denne stammerkrone er designet af Poul Henningsen, og er en ikonisk lampe, der i sit udtryk er helt klassik. Lampen er et sikkert bud på en moderne lysekrone.

Skærmene er udført i mundblæst opaliseret trelagsglas, hvor glasset er blankt på ydersiden og sandblæst mat på indersiden, hvilket skaber et blødt lys.

Designlysekrone fra Louis Poulsen, PH 2/1 Stammekrone, 15.295 kr., køb den her.

Lysekrone med mundblæste glaskupler
© Nuura, Sofie Refer

Med håndblæste glaskupler

Denne ekstraordinære lysekrone er et værk af Sofie Refers. Den består af en klynge af håndblæste, opal-glaskupler og armatur i børstet messing. Lysekronen har et asymmetrisk udseende og en simpel farvepalette, hvilket giver den et moderne og stilrent udtryk.

Lysekrone, Nuura, apiales 18 brushed brass, 29.999 kr., find den her.

Lysekrone i enkelt design med sorte og hvide detaljer
© MENU

Moderne lysekrone

Lysekroner bliver i høj grad nyfortolket, fordi de skal passe ind i det stilrene hjem.

Denne lysekrone er designet af Tim Rundle, som har fokus på det enkle i sit design, og med dens sorte og hvide detaljer får lysekronen et elegant og raffineret udtryk. Lampen er designet til at blive taget med fra lejlighed til lejlighed, hvilket er en smart løsning for byfolk, der flytter rundt.

Lysekrone fra Menu, tr bulb suspension frame, 800 Euro, find den her.

Lysekronen her er inspireret af forårsblomsternes verden
© LE KLINT

Belysning til spisebordet

Lysekronen her er inspireret af forårsblomsternes verden og designet af Sinja Svarrer Damkjær.

Den kommer med med tre, fem eller syv papirlampeskærme, som symboliserer udsprungne blomsterhoveder, der svajer nedad i bløde buer. Den giver et smukt og godt lys over spisebordet.

Lysekrone fra LE KLINT, the bouquet meduim chandelier med 7 standardskærme, 8.995 kr., find den her.

Lysekrone udformet af mundblæste kugler af opalglas inspireret af himlen
© Astep

Med inspiration fra himlen

Denne ikoniske lysekrone er designet af den berømte Gino Sarfatti, der var stærkt inspireret af himlen og månen. Dette kommer til udtryk med lysekronens nærmest svævende kugler, der holdes på plads af de malede aluminiumsringe.

Den er udformet af mundblæste kugler af opalglas, som ligner måner, der spreder et behageligt og blødt lys i rummet. Hver enkelt lille ring har sit eget snit, som gør det muligt at placere kuglerne opad eller nedad, alt efter hvilket lys man ønsker i rummet.

Modellen fås med 16 eller 24 glaskugler og i sort eller champagnefarvet stel, så du kan få lige den, der passer perfekt ind i din indretning.

Design lysekrone fra Astep, model 2109, fra 52.890 kroner, se mere til den her.

Louis Poulsen VL Ring Crown 5 Vilhelm Lauritzen
© Louis Poulsen

Lysekronen

Der findes lysekroner, og så findes der lysekronen. Det vil nogle måske påstå, at Louis Poulsens VL Ring Crown-model fortjener titlen på. Navnet antyder da også, at den er kronen på værket, og vi er tilbøjelige til at være enige.

Designet af den legendariske arkitekt Vilhelm Lauritzen i 1940'erne og produceret i ubehandlet, poleret messing med de dertilhørende skærme i mundblæst, opalt trelagsglas. Dens elegante udtryk har referencer til en tid, hvor håndværk og kvalitet var en luksusvare, og hvor detaljer blev kredset om. Lysekronen kommer også med 3 eller 7 skærme.

Lysekrone, VL Ring Crown 5, Louis Poulsen, 25.595 kr., find den her.

Lysekrone til både indendørs og udendørs
© JOTEX

Lysekrone til både indendørs og udendørs brug

Lysekronen med fine prismer af metal og plast gør, at den nemt kan tages med ud fra stuen til terrassen. Den har lidt mellemøstligt islæt over sig, og det gør sig ind imellem godt som kontrast til den skandinaviske minimalisme. Brug den sammen med farverige tæpper som på billedet, eller som et dominerende element over spisebordet.

Lysekrone fra Jotex, Kroatien 1.599 kr., find den her.

Iøjefaldende og luksuriøs lysekrone til hjemmet med dens store stel i en klassik matsort
© Flos

Iøjnefaldende og luksuriøs

Denne sorte lysekrone fremstår særligt iøjnefaldende og luksuriøs med dens store stel i en klassisk matsort. Lysekronen giver et dramatisk og grafisk blikfang til indretningen - slukket såvel som tændt. Vil du skabe drama og storslået Game of Thrones-stemning, så er dette lysekronen for dig.

Se andre smukke lamper fra danske designere.

Lysekrone fra Flos, 2097/50 pendel i sort, 26.700 kr., læs mere om den her.