©

Comeback til FDB-møblerne

Sidste år relancerede Coop møbelklassikere fra FDB. Nu udvider de FDB-kollektionen.

Historien om FDB starter tilbage i 1933. Da Børge Mogensen i 1942 fik ansvaret for FDB’s tegnestue, blev den designlinje - der kom til at være kendetegnende for møbelproduktionen mange år frem - lagt. Det skulle vise sig at Børge Mogensens sans for design, var med til at gøre FDB møblerne populære dengang. Og i dag.

I 1940’erne havde FDB en enestående funktion, og de gjorde sig i høj grad bemærket. De havde en klar vision om at ville producere gedigne designmøbler, der skulle være økonomisk tilgængelige for alle. Møblerne skulle desuden være æstetiske og holdbare.

Gennem flere årtier, havde FDB nogle af de mest anerkendte og succesfulde danske designere ansat på tegnestuen. Som eksempel er det værd at nævne Poul M. Volther, da hans tremmestol, Model J46, angiveligt skulle være solgt i over 850.000 eksemplarer.

I 2011 relancerede HAY et par af FDB-møblerne, og sidste år - fra selve arnestedet - blev produktionen af FDB møblerne for alvor skudt i gang af Coop, som er det tidligere FDB.

I dette efterår bliver FDB-kollektionen udvidet med bl.a. Poul Volthers spise- og hjørnebord, Børge Mogensens gyngestol, bogkasser fra Mogens Koch og stole med fletsæde fra Jørgen Bækmark. Møblerne kan fra uge 42 købes på coop.dk samt i SuperBrugsen.