RETRO: Sådan indrettede de i 70'erne

Kelims på væggene, orange og jordnære farvenuancer, botanik og fransk landidyl. 1970'erne var et årti med mange forskellige og skønne trends

Hygge med orange og brune nuancer

Fra: BO BEDRE, august 1974

Hele denne opstilling emmer bare af 1970'erne. De markante orange og brune nuaner sammenholdt med de retrolækre gardiner giver en helt fantastisk fornemmelse af det herlige årti.

Gulvtæppet blev til vægtæppe

Fra: BO BEDRE, februar 1976

Det var en gennemgående trend igennem store dele af 1970'erne, at indretningen skulle være hyggelig, og man skulle virkelig kunne fornemme, hvem der boede der. Det betød meget fyldte rum med alt fra trompeter til det halvoptrevlede kelim på væggen.

Glem de tomme områder

Fra: BO BEDRE, juli 1978

Og denne fokus på at fylde godt op, betød også, at man begyndte at arbejde hen mod at indrette på alle flader. Det betød også, at de store glaspartier i vinduerne stod for skud.

Nogle trends forventer vi ikke igen

Fra: BO BEDRE, juni 1978

Selvom vi kan se mange trends gå igen, så er der simpelthen også nogle, som vi ikke i vores vildeste fantasi kan forestille os igen. Og farvede kurveflet-møbler tilhører i særklasse denne kategori...

Træpaneler og slidstærke gulvtæpper

Fra: BO BEDRE, maj 1977

1970'erne var årtiet, hvor træpanelerne virkelig tog sit indtog på væggene, og det er nok en af de trends, der er blevet forbandet længs væk, når man som husejer overtog et hus med træpaneler, hvor man skulle igennem en bekostelig affære for at slippe den reelle mur fri igen.

Men bemærk den hygge og umiddelbarhed, som dette børneværelse er indrettet. Varmen, charmen og hyggen var en ting, som 70'erne simpelthen mestrede.

Masser af mønstre

Fra: BO BEDRE, maj 1979

Vi kommer med en lidt fræk forudsigelse nu: Vi tror på, at skærmbrættet vil komme tilbage i indretningen. Måske i en lidt anden form end det meget mønstrede, som vi ser her, men det er et kraftigt undervurderet møbel, som virkelig ville klæde som blikfang i et soveværelse, der har pladsen.

Retro-chic med brædder i loftet

Fransk land-idyl, shabby chic, romantisk og feminint. Kald stilen, hvad du vil, men allerede i 1970'erne var de langt fremme på denne bølge også, og denne stue ville vi slet ikke blive overrasket over at se den dag i dag.

Botanikken går igen

Fra: BO BEDRE, november 1978

I år har vi brugt rigtig meget spalteplads på den botaniske trend, som virkelig er vendt tilbage i fuldt flor. Men også i slut-70'erne levede den i bedste velgående, og det er vel de færreste af os, som ikke synes at denne overdådige indretning er lækker på den sjove måde?