Thomas Blachman har designet ny stol

X-Factor-dommeren har skabt en børnestol med et helt særligt formål.

Musiker, dommer, far

Selvom Thomas Blachman mest er kendt fra tv som dommer i X-Factor, er han først og fremmest far. Deraf så han behovet for en stol, som kunne udfylde trinnet mellem småbørnenes højstol og de voksnes spisebordsstol.

– Det blev mig en ubærlig frustration, at vi fortæller vores børn, at de skal sidde ordentligt ved spisebordet, når faktum er, at de sidder ad helvede til, udtaler Thomas Blachman.

Derfor valgte han i samarbejde med Rune Bruun Johansen, Kristian Nyholm og Jacob Wildschiødtz at designe I øjenhøjde-stolen.

© Casper Sejersen

En stol i øjenhøjde

– Vi voksne glemmer at give plads til børns kreativitet og vilde ideer – og det er vigtigt, hvis vi skal sende dem ud i livet med en god portion selvtillid, mener Thomas Blachman.

Derfor har han designet en stol, hvor man kan møde sit barn i øjenhøjde.

Den nederste del af stolens ben kan nemlig skrues af og på, og på den måde kan højden nemt justeres. Videre er stolen formgivet således, at man nærmest automatisk retter ryggen når man sidder på den – så slipper børnene for en løftet pegefinger i den forbindelse.

I øjenhøjde-stolen findes i olieret eg og to forskellige sæder: Du kan vælge mellem orange, blå eller grå tekstil fra Kvadrat, eller et sæde betrukket med naturfarvet eller sort læder fra Sørensen Læder, i priser fra 2.450,00 kr.

Du kan læse mere her.

© Casper Sejersen