2018 mest læste: Spektakulær arkitektur

Vi har igennem året skrevet om meget vidunderligt arkitektur, men der var 10 artikler, der var jeres klare favoritter.

fjordenhus olafur eliasson design arkitektur
© Tom Ravenscroft

Fjordenhus

Ud for Vejle ligger nok Danmarks mest imponerende kontorbygning. Fjordenhus fungerer som hovedkvarter for Kirk Kapital og er designet af Studio Olafur Eliasson. Læs mere om den imponerende kontorbygning her.

BIG Design hytte skov søren rose studio
© Klein // Matthew Carbone

A45

I samarbejde med Søren Rose Studio og Klein har BIG designet en lille bitte hytte, der er kan bestilles til levering i hele verden. Måske mangler du en til baghaven? I så fald kan du læse mere om det skarpe design her.

Helena Christensen design hus Revolution Precrafted
© Revolution Precrafted

The Swallow Cabin

Supermodellen Helena Christensen står bag det storslåede design, der har referencer til hendes nordiske arv og en hyldest til den danske kultur. Artiklen blev læst hele 8.000 gange, men fik du den ikke med, så kan du læse den her.

cau vang bro arkitektur den gyldne bro vietnam
© TA Landscape Architecture

Den Gyldne Bro

I det nordlige Vietnam kan du finde den utrolige bro, der bliver holdt oppe af to store hænder, der rejser sig fra jorden. Det bliver nok et af de mest populære sted at tage billeder til Instagram. Se alle billederne her.

Svinkløv badehotel praksis arkitekter
© Praksis Arkitekter

Historisk badehotel i nye klæder

Praksis Arkitekter fik til opgave at skabe et nyt Svinkløv Badehotel, der på tragisk vis brændte ned i 2016. Hotellet blev opført med respekt for det gamle håndværk, men i en moderne fortolkning. Læs alt om den store genopbygning her.

nakkebølle gods til salg køb godsejer
© Lars Gundersen, Adam Schnack

Nakkebølle Gods

I var mange, der overvejede, om I mon havde en godsejer i maven. Hele 5.000 for at være akkurat. Godset har også både egen riddersal og kælder med hvælvinger i loftet, så vi kan godt forstå jeres entusiasme. Læs mere om Nakkebølle Gods her.

flydende cafe københavn kalvebod brygge
© Hallas & Hartvig

Københavns første flydende café

To iværksættere står bag en flydende café ud for Kalvebod Brygge, der satte drømmene i gang om et hyggeligt sted, hvor man kan nyde København med 360 graders udsigt til vandet. Læs alt om den flydende café her.

danmarks dyreste lejebolig hus tårn bindingsværk
© Ivan Eltoft Nielsen

293 kvm med eget tårn

Danmarks dyreste lejebolig har et heftigt prismærke på 75.000 kroner om måneden, men til gengæld får man både 7 værelser, udkig til Øresund og sit helt eget tårn. Det er i sandhed ikke alle, der kan prale med det. Se boligen her.

ADEPT vandland danmark nordic water universe
© ADEPT

Verdens 5. største vandland

I 2018 blev det annonceret, at verdens 5. største vandland ville ligge i Danmark. Desværre er planerne sidenhen gået i vasken grundet uenigheder mellem parterne. Du kan dog læse alt om de store planer her.

Vessel New York Heatherwick Studio
© Heatherwick Studio

10 smukke bygninger

I starten af året lavede vi en samling af 10 smukke bygninger, som vi kunne glæde os til opførelsen af i 2018. Vi kan dog afsløre, at kun 8 ud af de 10 design står færdige nu. Læs mere om de spændende design her.