Se det unikke sorte hus, som Helena Christensen har designet

Supermodellen Helena Christensen har i samarbjede med Revolution Precrafted designet huset som en hyldest til den danske kulturarv.

hus helena christensen sort
© Revolution Precrafted

I samarbejde med Revolution Precrafted har designduoen Helena Christensen og Camilla Stærk designet et unikt og bemærkelsesværdigt hus. Christensen og Stærk har længe samarbejdet med stor succes. Sammen driver de studiet Stærk&Christensen, hvor de arbejder med mode, indretning, fotografi og film.

Duoen fortæller, at de var inspireret af den karakteristiske, minimalistiske arkitektur i Skandinavien, hvilket tydeligt ses i udførelsen af huset.

sort hus helena christensen
© Revolution Precrafted

Huset er navngivet The Swallow Cabin på grund af den bølgende struktur, der leder tankerne hen mod en flyvende svale. Det visuelle indtryk af svaler, der flyver lavt på en sommeraften, er et fredfyldt minde, der betyder meget for designduoen.

Videre blev Helena Christensen og Camilla Stærk inspireret af det solide håndværk i et vikingeskib, da husets silhuet minder om skroget på et vikingeskib, der er vendt på hovedet. Den skarpe silhuet kombineret med de dybe toner giver huset en mørk og romantisk atmosfære, som en reference til deres nordiske arv.

sort hus helena christensen
© Revolution Precrafted

Huset er designet i kakitræ, der er bejdset i henholdvist en sort og varm grålig tone. De store vinduer er tonet i en røget grå farve, som giver huset en følelse af mystik. Samtidig reflekterer vinduerne det naturlige lys, og beskytter mod solens skadelige stråler. Ejendommen har to soveværelser og to badeværelser fordelt over to etager. Samt en terasse, der er som skabt til at nyde en cocktail før sengetid.

Det særlige ved Revolution Precrafteds designs er, at husene er præfabrikerede. Huset kan altså bygges overalt i verden og bliver tilpasset efter det klima, som køberen bor i. Revolution Precrafted er en samling af præfabrikerede huse og pavillioner, der kun er tilgængelige i et begrænset antal. Hvert design er et samarbejde mellem Revolution Precrafted og én af de 48 mest fremtrædende arkitekter, kunstnere og designere.