10 smukke bygninger, som vi kan se frem til i 2018

Vi har fundet 10 flotte bygninger, som alle står færdigt i år. Se dem her.

National Museum of Qatar
© The Ateliers Jean Nouvel

Inspireret af en ørkenrose har Jean Nouvel skabt denne bygning, som ligner noget fra en anden planet. Med sine runde, men alligevel skarpe former, er det en arkitektonisk spændende idé.

Planlagt at stå færdig december 2018.

Lakhta Center, St. Petersburg
© RMJM

Lakhta Center skal primært være et videnskabs og uddannelses kompleks. Ved færdiggørelse vil den stå 462 meter høj, og dermed blive Europas højeste bygning.

Planlagt at stå færdig i 2018.

Amager Resource Center (ARC), København
© BIG

Herhjemme har vi også noget at se frem til: Udover bygningens imponerende størrelse og spændende design, vil den også omdanne 400.000 tons affald til ren energi om året, og deraf give strøm til 60.000 hjem i området. Hvis det ikke var nok, vil bygningen også blive udstyret med verdens længste kunstige skibakke.

Planlagt at stå færdig i efteråret 2018.

Nanjing Green Towers, Nanjing (Kina)
© Stefano Boeri Architetti

Denne bygning vil udgøre Asiens første vertikale skov, og vil på sigt forbedre klimaet i den meget forurenede region. Bygning vil blandt andet komme til at huse en arkitektskole, med fokus på miljøvenligt design.

Planlagt at stå færdig i 2018.

Grand Egyptian Museum, Giza
© Achimation

Et længe ventet museum. Faktisk er det over 15 år siden, at konkurrencen om, hvem der skulle designe bygningen, blev sat i gang.

Museet forventes åbent i maj 2018.

V&A Museum of Design, Dundee (Skotland)
© Kengo Kuma

Dette museum bliver det første i Skotland, som udelukkende er dedikeret til design. Museets spektakulære struktur er inspireret af landets klipper.

Museet åbner i 2018.

Calgary Library, Calgary (Canada)
© MIR og Snøhetta

Denne smukke bygning beliggende i Canada, vil huse et bibliotek opdelt i to: Den nederste del er ganske offentlig, og byder borgerne indenfor til diverse aktiviteter. På de øverste etager er alle også velkommen, men her finder en mere traditionel biblioteksstemning sted.

Biblioteket forventes åbnet i november 2018.

Darling Square Civic Building, Sydney
© Kengo Kuma

Darling Square i Sydney får et helt nyt midtpunkt: En seks etagers rund bygning, pakket ind i, hvad der ligner bånd. Udseendet skal symbolisere og ligne en bikube, med den tanke, at det kommer til at summe med forretning derinde.

Planlagt at stå færdig i 2018.

Vessel, New York
© Heatherwick Studio

Hvis du er i god form, og ikke farer alt for let vild, burde du tage til New York og gå en tur i Vessel når den åbner. Bygningen indeholder 154 forbundende trapper, med i alt 2500 trin. Efter udmattelsen kan du nyde udsigten fra bygningen.

Åbner i efteråret 2018.

Paradise City, Syd Korea
© MVRDV

Denne spektakulære bygning gør opmærksom på sig selv. Paradise City skal huse både shopping og diskoteker. Indgangen er markeret af den store gule cirkel, som man sågar kan se fra fly, som lander i nærliggende lufthavn.

Forventes færdig i foråret 2018.