Her er den perfekte tapas-platte

Vi er spanierne evigt taknemmelig for opfindelsen af tapas, men derfor kan man jo godt lege lidt med de klassiske tapas-opskrifter. Find 10 lækre tapas-opskrifter her.

Tag til tapas med et twist
© Anders Schönneman

Findes der noget mere hyggeligt og livligt end tapas?

Her i dette galleri har vi samlet 10 opskrifter på lækre tapasretter, der alle har rod i det spanske, skønt nogen mere end andre. Den slags twists er noget, der overhovedet ikke øver vold på tapas-traditionen.

Sådan er det nemlig med tapas: de klassiske tapas er eminente, men de er ikke mejslet i sten. Det kan heldigvis ret let lade sig gøre at ændre lidt i opskrifterne med de få ingredienser, der skal til i de forskellige tapas.

1. Chorizopølser med chipotle-mayo

Hvis der er noget, der er spansk, så er et chorizopølser. Her er det BO BEDREs faste gourmet-kok Lone Kjær, der giver sin version af en tapas med rødvinsglaserede chorizopølser med chipotle-mayo.

Dadler i svøb
© Anders Schønnemann

Dadler med bacon eller med skinke som svøb er en anden spansk klassiker. Her har kokken Maria Meldgaard givet den et twist med dild + de i tapas-køkkenet allestedsnærværende spanske mandler.

Panerede vagtelæg med trøffelmayo
© Anders Schønnemann

Et vagtelæg er en lille hapser, der egner sig perfekt til at sidde for ende af en spansk tapas-tandstik.

Find opskriften på Lone Kjærs panerede vagtelæg med trøffelmayo her.

Pankoblæksprutter med chiliremo
© Ulf Svane

Blæksprutter er allevegne i middelhavskøkkenet - og også i de spanske tapas. Prøv Lone Kjærs opskrift på pankblæksprutter med chiliremo. Panko er en form for japansk brødkrumme, som ofte bliver brugt til panering i det japanske køkken.

Kartoffellchips med kaffekrydret aïoli
© Anders Schønnemann

Maria Meldgaard er også kvinden bag denne opskrift på kartoffelchips med kaffekrydret aïoli.

Andebryst med asparges og hoisinsauce
© Ulf Svane

Her har tapas'en fået et asiatisk twist i Lone Kjærs opskrit på andebryst med asparges og hoisinsauce.

Agurketapas med røget laks og syrnet fløde
© Bo Bedre

Små rolls med forskelligt fyld hører også hjemme på tapas-bordet. Her har Christa Alstrup lavet sit take på tapasrullen ved at bruge agurker og wrappe laks med syrnet fløde ind i dem

Kirsebær med skinke
© Pia Enghild

Til denne sommer-tapas er der blevet brugt skagensskinke. Skal retten være strengt iberisk, kan man også her bare bruge en god serrano-skinke. Find opskriften på Mads Nybro's tapas med kirsebær svøbt i skinke her.

Ristet rugbrød i røget skinke
© Thomas Dahl / maaltid.nu

Her er en fræk lille nytilkommer til tapas-sortimentet: Ristet rugbrød i parmasvøb, kartofler og edamame-humus.Er parmaskinke for italiensk, så prøv med en spansk serranoskinke. Find Merete Becker Ive's opskrift på Maaltid.nu.

Vegetariske tacos som tapas
© thefoodclub.dk

Er man først i gang med fusionstapas, er der mange forskellige andre oversøiske køkkener, der kan give impulser til tapas-borde - for eksempel tacos som i Ditte Ingemanns og The Food Club's vegetariske tacos med duftende krydderier.

Relaterede Artikler