Her er den perfekte tapas-platte

Vi er spanierne evigt taknemmelig for opfindelsen af tapas, men derfor kan man jo godt lege lidt med de klassiske tapas-opskrifter. Find 10 lækre tapas-opskrifter her.

Tag til tapas med et twist
© Anders Schönneman

Findes der noget mere hyggeligt og livligt end tapas?

Her i dette galleri har vi samlet 10 opskrifter på lækre tapasretter, der alle har rod i det spanske, skønt nogen mere end andre. Den slags twists er noget, der overhovedet ikke øver vold på tapas-traditionen.

Sådan er det nemlig med tapas: de klassiske tapas er eminente, men de er ikke mejslet i sten. Det kan heldigvis ret let lade sig gøre at ændre lidt i opskrifterne med de få ingredienser, der skal til i de forskellige tapas.

Chorizopølser med chipotle-mayo

Hvis der er noget, der er spansk, så er et chorizopølser. Her er det BO BEDREs faste gourmet-kok Lone Kjær, der giver sin version af en tapas med rødvinsglaserede chorizopølser med chipotle-mayo.

Dadler i svøb
© Anders Schønnemann

En tapas klassiker

Dadler med bacon eller med skinke som svøb er en anden spansk klassiker. Her har kokken Maria Meldgaard givet den et twist med dild + de i tapas-køkkenet allestedsnærværende spanske mandler.

Panerede vagtelæg med trøffelmayo
© Anders Schønnemann

En lille tapas-snack

Et vagtelæg er en lille hapser, der egner sig perfekt til at sidde for ende af en spansk tapas-tandstik.

Find opskriften på Lone Kjærs panerede vagtelæg med trøffelmayo her.

Pankoblæksprutter med chiliremo
© Ulf Svane

Panko-paneret blæksprutte

Blæksprutter er allevegne i middelhavskøkkenet - og også i de spanske tapas. Prøv Lone Kjærs opskrift på pankblæksprutter med chiliremo. Panko er en form for japansk brødkrumme, som ofte bliver brugt til panering i det japanske køkken.

© Anders Schønnemann

Hjemmelavede chips med rødløg og chili

Man kan naturligvis købe virkelig lækre gourmetchips, men de her hjemmelavede chips fås ikke bedre. Vi serverer chipsene med et lille drys finthakket chili, rødløg og flagesalt – perfekt til tapas. Find opskriften her.

Andebryst med asparges og hoisinsauce
© Ulf Svane

Tapas med et twist

Her har tapas'en fået et asiatisk twist i Lone Kjærs opskrit på andebryst med asparges og hoisinsauce.

Agurketapas med røget laks og syrnet fløde
© Bo Bedre

Lækre tapas-ruller

Små rolls med forskelligt fyld hører også hjemme på tapas-bordet. Her har Christa Alstrup lavet sit take på tapasrullen ved at bruge agurker og wrappe laks med syrnet fløde ind i dem

Kirsebær med skinke
© Pia Enghild

Kirsebær i svøb

Til denne sommer-tapas er der blevet brugt skagensskinke. Skal retten være strengt iberisk, kan man også her bare bruge en god serrano-skinke. Find opskriften på Mads Nybro's tapas med kirsebær svøbt i skinke her.

Mælkebøtte pesto
© istockphoto

Pesto hører til tapas

Lav en fantastisk og lækker hjemmelavet pesto af mælkebøtterne i din have. Du finder opskriften her.

© Anders Schønnemann

Tun-hapser

Tuntatar med sprød malt og koriandercreme. Den lækre opskrift finder du her.