Temaer —
Herremiddag
Der er dækket op til en rigtig herremiddag, når vi inviterer på månedens menu. Vi laver rigtig mandfolkemad, som de fleste kan lide den ... og kvinder er naturligvis også velkomne.
Tekst — Lone Kjær
Før middagen byder vi på en øl-cocktail og serverer vores hjemmelavede flæskesvær til. Glas og bakke fra Broste, tallerken fra Aage Würtz.
Øl-cocktail
En cocktail med mørk øl og rom er et perfekt match og en rigtig god start på herremiddagen.
4 personer
Mørk rom 8 cl
Is knust
Lime 1 stk.
Brown ale 4–6 dl
• Kom rom og knust is i glassene, og pres limesaft i.
• Spæd op og smag til med Brown ale.
Hjemmelavet flæskesvær
Til øl-cocktailen serverer vi hjemmelavede flæskesvær - det vil helt sikkert imponere gæsterne.
Snack til 4 personer
Svine-svær 500 g fersk
Peberkorn 1 tsk.
Laurbærblade 5 stk.
Salt 2 tsk.
Salt fint
• Skær sværen i skiver på 1-11⁄2 cm’s tykkelse.
• Kog sværene i vand tilsat peberkorn, laurbærblade og salt i ca. 25 min.
• Tag sværene op, og tør dem godt i et viskestykke.
• Gnid derefter sværene godt ind i fint salt, og læg dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger spredt.
• Kom dem i en kold ovn. Tænd på 225°, og steg i ca. 40 min., indtil sværen er sprød.
• Fjern overskydende fedt undervejs.
Derefter sætter vi os til bordet, hvor en andelevermousse med cognac står klar på et serveringsbræt fra Aage Würtz. Baggrund er malet med Fløjsgræs IN-587 fra Flügger.
Andelevermousse med cognac
Blød, luftig og cremet mousse, som gør munden glad. Er du ikke vild med andelever, så brug kyllingelever, som har en mere neutral smag, i stedet.
4-6 personer
Løg 1 stk.
Hvidløg 1 fed
Andelever 400 g
Smør 1 spsk.
Timian 4 stilke frisk
Cognac 1⁄2 dl
Fløde 1⁄2 dl
Smør 50 g
Appelsin 1 stk., reven skal heraf salt og peber
Surdejsbrød 1 stk.
Timian 4 kviste frisk
Cornichoner
• Hak løget, og pres hvidløget. Rens leveren for sener.
• Smelt smørret på en pande, og svits løg, hvidløg og timian. Tilsæt andelever, og steg i ca. 5 min.
• Hæld cognac på, og lad det fordampe.
• Tilsæt fløde, og lad det simre ca. 2 min.
• Kom det hele i en blender. Tilsæt smør og reven appelsinskal, og blend, til konsistensen er som en puré.
• Smag til med salt og peber.
• Hæld moussen i glas med patentlåg, luk til, og stil på køl.
• Lad moussen stivne. Det tager ca. 4 timer.
• Skær brødet i skiver, og rist det.
• Servér moussen med cornichons og toppet med timian.