Opskrift på øl-cocktail og hjemmelavet flæskesvær
© Anders Schønemann

Opskrift på øl-cocktail og hjemmelavet flæskesvær

En cocktail med mørk øl og rom er et perfekt match og en rigtig god start på enhver middag. Til øl-cocktailen serverer vi hjemmelavede flæskesvær – det vil helt sikkert imponere gæsterne.

Øl-cocktail og hjemmelavet flæskesvær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Øl-cocktail

  • 4 cl mørk rom
  • knust is
  • ½ stk. lime
  • 2½ dl brown ale

Hjemmelavet flæskesvær

  • 250 g svine-svær
  • ½ tsk. peberkorn
  • laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • fint salt

Sådan gør du

Øl-cocktail

  1. Kom rom og knust is i glassene, og pres limesaft i.
  1. Spæd op og smag til med Brown ale.

Hjemmelavet flæskesvær

  1. Skær sværen i skiver på 1-11⁄2 cm’s tykkelse.
  1. Kog sværene i vand tilsat peberkorn, laurbærblade og salt i ca. 25 min.
  1. Tag sværene op, og tør dem godt i et viskestykke.
  1. Gnid derefter sværene godt ind i fint salt, og læg dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger spredt.
  1. Kom dem i en kold ovn.
  1. Tænd på 225°, og steg i ca. 40 min., indtil sværen er sprød.
  1. Fjern overskydende fedt undervejs.