Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Andelevermousse med cognac

Blød, luftig og cremet mousse, som gør munden glad. Er du ikke vild med andelever, så brug kyllingelever, som har en mere neutral smag, i stedet.

© Anders Schønnemann

4-6 personer

løg 1 stk. hvidløg 1 fed andelever 400 g smør 1 spsk. timian 4 stilke frisk cognac 1⁄2 dl fløde 1⁄2 dl smør 50 g appelsin 1 stk., reven skal heraf salt og peber surdejsbrød 1 stk. timian 4 kviste frisk cornichoner
Hak løget, og pres hvidløget. Rens leveren for sener. Smelt smørret på en pande, og svits løg, hvidløg og timian. Tilsæt andelever, og steg i ca. 5 min. Hæld cognac på, og lad det fordampe. Tilsæt fløde, og lad det simre ca. 2 min. Kom det hele i en blender. Tilsæt smør og reven appelsinskal, og blend, til konsistensen er som en puré. Smag til med salt og peber. Hæld moussen i glas med patentlåg, luk til, og stil på køl. • Lad moussen stivne. Det tager ca. 4 timer. Skær brødet i skiver, og rist det. Servér moussen med cornichons og toppet med timian.