© Anders Schønnemann

Andelevermousse med cognac

Blød, luftig og cremet mousse, som gør munden glad. Er du ikke vild med andelever, så brug kyllingelever, som har en mere neutral smag, i stedet.

4-6 personer

løg 1 stk. hvidløg 1 fed andelever 400 g smør 1 spsk. timian 4 stilke frisk cognac 1⁄2 dl fløde 1⁄2 dl smør 50 g appelsin 1 stk., reven skal heraf salt og peber surdejsbrød 1 stk. timian 4 kviste frisk cornichoner
Hak løget, og pres hvidløget. Rens leveren for sener. Smelt smørret på en pande, og svits løg, hvidløg og timian. Tilsæt andelever, og steg i ca. 5 min. Hæld cognac på, og lad det fordampe. Tilsæt fløde, og lad det simre ca. 2 min. Kom det hele i en blender. Tilsæt smør og reven appelsinskal, og blend, til konsistensen er som en puré. Smag til med salt og peber. Hæld moussen i glas med patentlåg, luk til, og stil på køl. • Lad moussen stivne. Det tager ca. 4 timer. Skær brødet i skiver, og rist det. Servér moussen med cornichons og toppet med timian.