© Anders Schønnemann

Andelevermousse med cognac

Blød, luftig og cremet mousse, som gør munden glad. Er du ikke vild med andelever, så brug kyllingelever, som har en mere neutral smag, i stedet.

Andelevermousse med cognac

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • 200 g andelever
  • ½ spsk. smør
  • 2 stilke frisk timian
  • ¼ dl cognac
  • ¼ dl fløde
  • 25 g smør
  • ½ stk. appelsin, reven skal
  • salt og peber
  • ½ stk. surdejsbrød
  • 2 kviste frisk timian
  • cornichoner

Sådan gør du

  1. Hak løget, og pres hvidløget.
  1. Rens leveren for sener.
  1. Smelt smørret på en pande, og svits løg, hvidløg og timian.
  1. Tilsæt andelever, og steg i ca. 5 min.
  1. Hæld cognac på, og lad det fordampe.
  1. Tilsæt fløde, og lad det simre ca. 2 min. Kom det hele i en blender.
  1. Tilsæt smør og reven appelsinskal, og blend, til konsistensen er som en puré.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Hæld moussen i glas med patentlåg, luk til, og stil på køl.
  1. Lad moussen stivne. Det tager ca. 4 timer.
  1. Skær brødet i skiver, og rist det.
  1. Servér moussen med cornichons og toppet med timian.