Andelevermousse med cognac
© Anders Schønnemann

Andelevermousse med cognac

Blød, luftig og cremet andemousse, som gør munden glad. Er du ikke vild med andelever, så brug kyllingelever, som har en mere neutral smag, i stedet.

Andelevermousse med cognac

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • 200 g andelever
  • ½ spsk. smør
  • 2 friske stilke timian
  • ¼ dl cognac
  • ¼ dl fløde
  • 25 g smør
  • ½ appelsin, reven skal
  • salt og peber
  • ½ surdejsbrød
  • cornichoner
  • 2 friske stilke timian til pynt

Sådan gør du:

  1. Hak løget, og pres hvidløget.
  1. Rens leveren for sener.
  1. Smelt smørret på en pande, og svits løg, hvidløg og timian.
  1. Tilsæt andelever, og steg i ca. 5 min.
  1. Hæld cognac på, og lad det fordampe.
  1. Tilsæt fløde, og lad det simre ca. 2 min.
  1. Kom det hele i en blender.
  1. Tilsæt smør og reven appelsinskal, og blend, til konsistensen er som en puré.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Hæld moussen i glas med patentlåg, luk til, og stil på køl.
  1. Lad moussen stivne. Det tager ca. 4 timer.
  1. Skær brødet i skiver, og rist det.
  1. Servér moussen med cornichons og toppet med timian.