Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cassoulet med okse

Simremad i verdensklasse, som serveres på fransk manér med brød og salat vendt med en vinaigrette.

© Anders Schønnemann

Cassoulet med okse

4 personer

Det skal du bruge:

  • sortøjebønner 150 g
  • løg 2 stk.
  • hvidløg 2 fed
  • chili 1 rød
  • blegselleri 2 stilke
  • gourmet-pølser 200 g, dvs. en god kvalitet
  • olivenolie 2 spsk.
  • oksetykkam 600 g
  • hakkede tomater 1 dåse
  • rødvin 2 dl
  • oksebouillon 2-4 dl
  • laurbærblade 2 stk.
  • rosmarin 3 kviste
  • frisk persille 4 kviste
  • salt og peber
  • oliven 50 g blandede
  • baguette, flute eller surdejsbrød 1 stk.
  • sprød blandet salat 2 bakker

Sådan gør du:

  1. Kom bønnerne i en skål. Hæld koldt vand over, så det dækker, og lad bønnerne stå i blød natten over.
  2. Skær løget i både. Hak hvidløg. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Snit blegselleri. Skær pølserne i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse.
  3. Varm olien i en stor stegegryde, og steg pølserne. • Tag dem op, når de er let sprøde.
  4. Brun løg, hvidløg, chili, blegselleri og kød.
  5. Tilsæt evt. mere olie, hvis nødvendigt.
  6. Tilsæt pølser, hakkede tomater, rødvin, 2 dl bouillon, laurbærblade, rosmarin og persille.
  7. Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 21⁄2 time ved svag varme. Spæd evt. til med mere bouillon undervejs. De sidste 40 min. koges bønnerne med. Smag retten til med salt og peber.
  8. Tilsæt oliven, og servér cassouleten med brød og salat vendt med vinaigrette.

Relaterede Artikler