
Cassoulet med okse
Simremad i verdensklasse, som serveres på fransk manér med brød og salat vendt med en vinaigrette.
AfLone Kjær
Cassoulet med okse
4 personer
Det skal du bruge:
- sortøjebønner 150 g
- løg 2 stk.
- hvidløg 2 fed
- chili 1 rød
- blegselleri 2 stilke
- gourmet-pølser 200 g, dvs. en god kvalitet
- olivenolie 2 spsk.
- oksetykkam 600 g
- hakkede tomater 1 dåse
- rødvin 2 dl
- oksebouillon 2-4 dl
- laurbærblade 2 stk.
- rosmarin 3 kviste
- frisk persille 4 kviste
- salt og peber
- oliven 50 g blandede
- baguette, flute eller surdejsbrød 1 stk.
- sprød blandet salat 2 bakker
Sådan gør du:
- Kom bønnerne i en skål. Hæld koldt vand over, så det dækker, og lad bønnerne stå i blød natten over.
- Skær løget i både. Hak hvidløg. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Snit blegselleri. Skær pølserne i skiver på ca. 2 cm’s tykkelse.
- Varm olien i en stor stegegryde, og steg pølserne. • Tag dem op, når de er let sprøde.
- Brun løg, hvidløg, chili, blegselleri og kød.
- Tilsæt evt. mere olie, hvis nødvendigt.
- Tilsæt pølser, hakkede tomater, rødvin, 2 dl bouillon, laurbærblade, rosmarin og persille.
- Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 21⁄2 time ved svag varme. Spæd evt. til med mere bouillon undervejs. De sidste 40 min. koges bønnerne med. Smag retten til med salt og peber.
- Tilsæt oliven, og servér cassouleten med brød og salat vendt med vinaigrette.