### Kandiserede urter
krydderurter 1 lille håndfuld, fx mynte, skovsyre, basilikum
æggehvide 1⁄2 pasteuriseret
flormelis 35 g
### Marengs
æggehvider 11⁄2 pasteuriseret
hvidvinseddike 1⁄2 tsk.
sukker 100 g
kokosmel 35 g
### Lemoncurd
citroner 4 ubehandlede
æg 3 stk.
sukker 170 g
smør 70 g
piskefløde 1 1⁄2 dl
mascarpone 2 store spsk.
hvid chokolade 50 g
### Sådan gør du:
• Pisk æggehviden let med en gaffel. Kom flormelis på en tallerken.
• Dyp krydderurtebladene i æggehvide. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.
• Tænd ovnen på 100 °.
• Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Vend kokosmel i marengsmassen.
• Fordel massen i 4 runde fuglereder, ca. 10 cm i diameter – de skal formes sådan lidt skødesløst - og tør dem i ovnen i ca. 60 min. Det er vigtigt, de forbliver hvide og tørres fremfor bages. Afkøl dem.
• Riv skallen af 2 citroner. Pres citronerne, og kom saft, æg og sukker i en gryde, og pisk sammen over middelvarme. Det må ikke koge. Pisk et par minutter.
• Tilsæt citronskal og smør, og fortsæt med at piske, indtil massen er godt tyk.
• Hæld massen igennem en sigte, og afkøl.
• Pisk fløden til en let skum. Tilsæt mascarpone, og pisk, til cremen tykner. Rør cremen skødesløst med ca. 4 spsk. lemoncurd afhængig af smag.
• Servér marengs med creme, og pynt med spåner af hvid chokolade og kandiserede urter.
TIP Opbevares resten af lemoncurden i et glas med låg på køl, så holder det sig fint en uges tid. Lemoncurd smager også godt på brød eller som fyld i lagkage eller tærter.