Opskrift på palmekål med sprød torsk og beurre noisette
© Anders Schønnemann

Opskrift på palmekål med torsk

Det her er en forret, dine gæster vil elske. Den er delikat, enkel og utrolig velsmagende.

Palmekål med sprød torsk og beurre noisette

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Palmekål

  • ½ bundt palmekål
  • ½ spsk. smør
  • ½ spsk. olivenolie
  • salt og peber

Torsk

  • 150 g torskefilet med skind
  • ½ spsk. smør

Beurre noisette

  • ¼ lille skalotteløg
  • mandler eller hasselnødder
  • smør
  • ½ bakke karse

Sådan gør du

Palmekål

  1. Rens kålen.
  1. Smelt smørret på en pande.
  1. Tilsæt olie, og rist kålen et par minutter, til den mørner, men stadig har bid.
  1. Krydr med salt og peber.

Torsk

  1. Skær torskefileterne i 4 stykker.
  1. Rids skindsiden.
  1. Smelt smørret på en varm pande, og steg fisken i ca. 3 min. på skindsiden.
  1. Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side.

Beurre noisette

  1. Hak løget fint.
  1. Hak mandler/ hasselnødderne helt fint.
  1. Smelt smørret, til det bruner. Det må ikke blive branket.
  1. Sænk varmen, og tilsæt løg og mandler.
  1. Servér palmekål med torsk og beurre noisette, og drys med karse.

I stedet for palmekål kan du bruge sølvbeder eller savojkål.