Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce
© Anders Schønnemann

Opskrift på dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce

Dampet kuller er en lækker fisk, serveret her med rosenkål og selleri.

Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rosenkålssalat

  • 100 g rosenkål
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. citronsaft

Kuller

  • 300 g kullerfilet uden skind og ben
  • 1 dl hvidvin
  • salt og peber

Selleri og fiskesauce

  • ¼ lille knoldselleri
  • 1½ spsk. saltede mandler
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • en lille håndfuld dild
  • ½ potte kørvel
  • salt og peber

Sådan gør du

Rosenkål

  1. Del rosenkålen i blade.
  1. Kog bladene i 2 min. og afdryp.
  1. Vend med olivenolie og citronsaft.

Torsk

  1. Skær fisken i 4 pæne stykker.
  1. Læg fisken i et ovnfast fad, og hæld hvidvin ved.
  1. Krydr med salt og peber, og damp fisken i ovnen ved 180° i ca. 10 min., til den deler sig i flager.

Knoldselleri og fiskesauce

  1. Skræl knoldselleri, og skær i små tern, ca. 1 x 1 cm.
  1. Damp sellerien i vand eller bouillon, så det dækker, 5-8 min., til den er mør.
  1. Tag sellerien op.
  1. Hak mandlerne, og vend med selleri.
  1. Hæld fiskebouillon i en gryde, og kog ind til det halve.
  1. Tilsæt fløde og dild, og kog op.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Anret selleri i bunden af tallerkener med kuller og rosenkål.
  1. Blend saucen, og hæld ved.
  1. Pynt eventuelt med kørvel.