Opskrift på marengs med lemoncurd og hvid chokolade
© Anders Schønnemann

Opskrift på marengs med lemoncurd og hvid chokolade

Denne dessert er lidt tidskrævende at lave, men smagen er alt arbejdet værd. Desserten er på samme tid både sød og frisk.

Marengs med lemoncurd og hvid chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kandiserede urter

  • ½ lille håndfuld krydderurter (fx mynte, skovsyre, basilikum)
  • ¼ pasteuriseret æggehvide
  • 17 g pasteuriseret æggehvide

Marengs

  • ¼ pasteuriseret æggehvide
  • ½ tsk. hvidvinseddikke
  • 50 g sukker
  • 17 g kokosmel

Lemoncurd

  • 2 ubehandlede citroner
  • æg
  • 85 g sukker

Sådan gør du

Kandiserede urter

  1. Pisk æggehviden let med en gaffel.
  1. Kom flormelis på en tallerken.
  1. Dyp krydderurtebladene i æggehvide.
  1. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis.
  1. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.

Marengs

  1. Tænd ovnen på 100 °.
  1. Pisk æggehviderne stive.
  1. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
  1. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
  1. Vend kokosmel i marengsmassen.
  1. Fordel massen i 4 runde fuglereder, ca. 10 cm i diameter - de skal formes sådan lidt skødesløst - og tør dem i ovnen i ca. 60 min.
  1. Det er vigtigt, de forbliver hvide og tørres fremfor bages.
  1. Afkøl dem.

Lemoncurd

  1. Riv skallen af 2 citroner.
  1. Pres citronerne, og kom saft, æg og sukker i en gryde, og pisk sammen over middelvarme. Det må ikke koge.
  1. Pisk et par minutter.
  1. Tilsæt citronskal og smør, og fortsæt med at piske, indtil massen er godt tyk.
  1. Hæld massen igennem en sigte, og afkøl.
  1. Pisk fløden til en let skum. Tilsæt mascarpone, og pisk, til cremen tykner.
  1. Rør cremen skødesløst med ca. 4 spsk. lemoncurd afhængig af smag.
  1. Servér marengs med creme, og pynt med spåner af hvid chokolade og kandiserede urter.

Opbevares resten af lemoncurden i et glas med låg på køl, så holder det sig fint en uges tid. Lemoncurd smager også godt på brød eller som fyld i lagkage eller tærter.